Υπέρ του… «τα εν οίκω μη εν δήμω» φαίνεται πως τάσσεται ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, δηλώνοντας «ενοχλημένος» από την πρόσφατη συνέντευξη του πρίγκιπα Χάρι και της συζύγου του, Μέγκαν Μαρκλ, στην Όπρα Γουίνφρεϊ.

Ο πρίγκιπας Αλβέρτος χαρακτήρισε τη συνέντευξη «ανάρμοστη», λέγοντας ότι η απόφασή τους τον «ενόχλησε» και ότι θα έπρεπε να είχαν συζητήσει κατ’ ιδίαν τα παράπονά τους με τη βασιλική οικογένεια. Ο γιος της Γκρέις Κέλι τόνισε ότι καταλαβαίνει τις πιέσεις που αντιμετώπιζαν οι Σάσσεξ.

Ωστόσο, επέκρινε την επιλογή τους να μιλήσουν για τα θέματά τους σε δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους στην τηλεόραση, λέγοντας ότι μια τέτοια «δημόσια επίδειξη δυσαρέσκειας… δεν είναι πρέπουσα» και ότι η απόφασή τους να γνωστοποιήσουν οδυνηρά οικογενειακά ρήγματα «τον ενόχλησε».

«Είναι πολύ δύσκολο να μπεις στη θέση κάποιου άλλου, μπορώ να καταλάβω την πίεση υπό την οποία ήταν», δήλωσε στο «BBC».

«Αλλά πιστεύω ότι αυτού του είδους η δημόσια επίδειξη δυσαρέσκειας- το λιγότερο- αυτού του είδους η συζήτηση, πρέπει να γίνεται εντός του στενού κύκλου της οικογένειας και ότι δεν χρειάζεται πραγματικά να παρατίθεται στη δημόσια σφαίρα με αυτό τον τρόπο».

«Με ενόχλησε λίγο», παραδέχθηκε, αναφερόμενος στη συνέντευξη που παραχώρησε το ζευγάρι. Σημείωσε ότι κατά κάποιο τρόπο μπορεί να καταλάβει τους λόγους, αλλά συμπλήρωσε ότι το περιβάλλον μιας συνέντευξης «δεν ήταν ο κατάλληλος χώρος για να γίνουν αυτού του είδους οι συζητήσεις».

Ο Αλβέρτος ευχήθηκε «το καλύτερο» για τη νέα ζωή του Χάρι, αλλά τον προειδοποίησε για τις δυσκολίες που έχει ο κόσμος.

«Ελπίζω να μπορεί να έχει την κρίση και τη σοφία να κάνει τις σωστές επιλογές», πρόσθεσε.