Τα Παρά-πρωινά μας
Τα Παρά-πρωινά μας Σωτήρης Ξενάκης Μπάγια Αντωνοπούλου
sikouana
Διεθνή

Γαλλία: Συνωστισμός στις όχθες του Σηκουάνα

Προσπάθειες για «απόδραση»

Την ώρα που ο κορωνοϊός σφυροκοπά ολόκληρη σχεδόν την Ευρώπη, εικόνες συνωστισμού κόβουν την ανάσα. Στο Παρίσι λίγες ώρες πριν το διάγγελμα Μακρόν κόσμος συνωστίζεται στις όχθες του Σηκουάνα ενώ στην Μεγάλη Βρετανία ξεχύθηκαν στα πάρκα τα οποία μετα βίας τα διακρίνει κάποιος απο ψηλά εξ αιτίας του συνωστισμού.

Προσπάθειες για «απόδραση»

Ο κόσμος βγήκε σε πάρκα και πλατείες και τα μέτρα πήγαν… περίπατο. Στην Αγγλία χιλιάδες άνθρωποι εκμεταλλεύθηκαν τις υψηλές θερμοκρασίες ρεκόρ για την εποχή σε συνδυασμό με τη χαλάρωση των μέτρων σε ανοιχτούς χώρους…. Από τα πάρκα του Λονδίνου μέχρι τα παραλιακά θέρετρα της νότιας Αγγλίας και της Ουαλίας, οι κάμερες κατέγραψαν εικόνες μεγάλου συνωστισμού που εύλογα προκαλούν ανησυχία. Και αυτό παρά τις εκτιμήσεις ότι περίπου ο μισός πληθυσμός της Βρετανίας έχει αποκτήσει αντισώματα απέναντι στον κορωνοϊό, είτε επειδή νόσησε είτε επειδή εμβολιάστηκε.

Στις Βρυξέλλες χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν ανοιχτούς δημόσιους χώρους και κατάργησαν στην πράξη τα μέτρα με τη βελγική αστυνομία σε ρόλο παρατηρητή. Την ίδια ώρα βελγικό δικαστήριο έκρινε αβάσιμα τα μέτρα και κάλεσε την κυβέρνηση να τα αποσύρει όλα μέσα σε 30 ημέρες. Παρόμοια η κατάσταση στο Παρίσι, στις όχθες του Σηκουάνα με τους γιατρούς να μιλούν για υγειονομική βόμβα, τη γαλλική αστυνομία να κάνει συστάσεις και αρκετούς πολίτες, κυρίως νέους, να κάνουν πως συμμορφώνονται έστω για λίγο.

Συνωστισμός επικρατεί όμως και στο μετρό που χρησιμοποιούν οι Παριζιάνοι για να πάνε στις δουλειές τους.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

TAGS: