Αντιμέτωπη με τη βαθιά εσωτερική κρίση που τη μαστίζει, αλλά και την εντεινόμενη πίεση των ΗΠΑ, βρίσκεται η Τουρκία. Την ίδια ώρα που η Άγκυρα μάχεται να περιορίσει τις διαστάσεις της "ανταρσίας" των 104 απόστρατων ναυάρχων, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάνει ένα επιπλέον βήμα στο θέμα των κυρώσεων για τους S-400, εξειδικεύοντας εναντίον ποιων κρατικών φορέων και αξιωματούχων στρέφονται...

Σοβαρεύει η κατάσταση με την Τουρκία

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από την Τουρκία με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να προχωρά σε εξειδίκευση των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στην Τουρκία για τους S-400. Η σχετική απόφαση πρόκειται να δημοσιευθεί στο Federal Register την Τετάρτη. Στην Τουρκία το Ανώτατο Δικαστήριο καταδίκασε ήδη με ανακοίνωσή του, τους ναυάρχους που εμπλέκονται στην υπόθεση που το καθεστώς του Σουλτάνου χαρακτήρισε πραξικόπημα.

Ο Ομέρ Τσελίκ για μια ακόμη φορά έβαλε στο κάδρο την Ελλάδα. «Σε ολόκληρο τον κόσμο λένε στα νέα πως «104 συνταξιούχοι ναύαρχοι προειδοποιούν την τουρκική κυβέρνηση». Ποιος είναι χαρούμενος από αυτό; Βλέπουμε τη χαρά στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης».

Με τον Σουλτάνο να είναι έτοιμος να στείλει φυλακή όσους τον αντικρούουν, ήδη ορισμένοι από όσους υπέγραψαν την ανακοίνωση των 104 απόστρατων δηλώνουν τώρα πως ήταν λάθος «Η χρονική στιγμή ήταν λάθος. Θέλαμε να δώσουμε υλικό στα χέρια του έθνους».

Η Λευκωσία είναι έτοιμη ακόμα και για βέτο στο θέμα της αναβάθμισης της τελωνειακής σύνδεσης της Τουρκίας. Με τους Προέδρους του Συμβουλίου της ΕΕ και της Κομισιόν στην Τουρκία και τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για την πενταμερή στην Γενεύη, ο Νίκος Αναστασιάδης επεσήμανε πως η λύση των δύο κρατών που θέλει η Άγκυρα, δεν είναι αποδεκτή.

Δείτε το σχετικό βίντεο: