Συνεχίζει να στάζει… δηλητήριο κατά του πρίγκιπα Χάρι και της συζύγου του, Μέγκαν Μαρκλ, ο δημοσιογράφος Πιρς Μόργκαν, κατηγορώντας τους μάλιστα για 17 ψευδείς ή ανακριβείς ισχυρισμούς κατά την περιβόητη συνέντευξη στην Όπρα Γουίνφρεϊ.

Ο Άγγλος δημοσιογράφος μίλησε για πρώτη φορά μετά τη δραματική αποχώρησή του από την εκπομπή «Good Morning Britain», όταν διατύπωσε αμφιλεγόμενα σχόλια σχετικά με την επίμαχη συνέντευξη.

Ο Μόργκαν εμφανίστηκε στην εκπομπή «Tucker Carlson Today» στο Fox Nation και αποκάλυψε πως εξακολουθεί «να μην πιστεύει αυτά που είπαν και συγκεκριμένα να μην πιστεύει όσα είπε η Μέγκαν Μαρκλ».

«Δεκαεπτά διαφορετικοί ισχυρισμοί από το ζευγάρι έχουν πλέον αποδειχθεί ότι είναι εντελώς αναληθείς ή υπερβολικά μεγαλοποιημένοι ή αβάσιμοι», δήλωσε ο Μόργκαν, χωρίς να τους κατονομάσει.

Ωστόσο, η «Sun», παραθέτει τους 17 ισχυρισμούς στους οποίους πιθανώς να αναφέρεται ο Μόργκαν:

Εντελώς αναληθείς

1) Ο μυστικός γάμος

Η Μέγκαν άφησε να εννοηθεί ότι τρεις μέρες πριν από τον επίσημο γάμο με τον Χάρι, οι δυο τους είχαν παντρευτεί μυστικά στον κήπο στο Nottingham Cottage και ότι τον γάμο τον τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι.

Ωστόσο, το πιστοποιητικό γάμου τους απέδειξε ότι αυτό δεν ήταν αλήθεια, κάτι που επιβεβαίωσε αργότερα και ο Αρχιεπίσκοπος.

2) «Δεν επετράπη στον Άρτσι να είναι πρίγκιπας»

Η Μέγκαν ισχυρίστηκε ότι η Βασιλική Οικογένεια αρνήθηκε στον Άρτσι το δικαίωμα του να είναι πρίγκιπας μετά από «ανησυχίες και συνομιλίες» σχετικά με το «πόσο σκούρο» θα ήταν το δέρμα του όταν γεννιόταν.

Ωστόσο, σύμφωνα με το βασιλικό πρωτόκολλο, ο Άρτσι μπορεί να λάβει τίτλο μόνο όταν ο πρίγκιπας Κάρολος αναλάβει τον θρόνο.

3) Η Μέγκαν «δεν έψαξε ποτέ τον Χάρι στο διαδίκτυο»

Η Μέγκαν ισχυρίζεται ότι «δεν έψαξε ποτέ τον άντρα της στο διαδίκτυο» και «δεν έκανε καμία έρευνα για τη μοναρχία».

Αλλά σύμφωνα με τους συγγραφείς του Finding Freedom, η Μέγκαν αναζήτησε διεξοδικά τον Χάρι στο Google πριν το πρώτο τους ραντεβού.

Η Μέγκαν γνώριζε επίσης την πριγκίπισσα Ευγενία αρκετά χρόνια πριν γνωρίσει τον Χάρι ενώ η παιδική της φίλη Ninaki Priddy, είπε ότι η Μέγκαν ήταν «γοητευμένη» τόσο από τη βασιλική οικογένεια όσο και από την πριγκίπισσα Νταϊάνα.

4) Η Μέγκαν «δεν έχει δει την αδερφή της εδώ και σχεδόν 20 χρόνια»

Η Μέγκαν είπε ότι δεν έχει δει την αδερφή της Σαμάνθα Μαρκλ εδώ και «τουλάχιστον 18, 19 χρόνια».

Ωστόσο, μια φωτογραφία δείχνει τη Μέγκαν με τη Σαμάνθα κατά την αποφοίτησή της το 2008.

5) Η τηλεόραση δεν ήταν ποτέ μέρος του σχεδίου

Η Μέγκαν συμφώνησε όταν ο Χάρι είπε ότι η συνεργασία με τηλεοπτικές εταιρείες, όπως το Netflix, δεν ήταν μέρος του σχεδίου όταν σχεδίασαν για πρώτη φορά τη μετακόμισή τους στις ΗΠΑ. Ωστόσο, από τότε έχει αποκαλυφθεί ότι το ζευγάρι άρχισε να συζητά με την πλατφόρμα Quibi στις αρχές του 2019.

Μεγαλοποιημένοι

6) Το διαβατήριο της Μέγκαν

Η Μέγκαν ισχυρίστηκε ότι της είχαν πάρει το διαβατήριό της και ότι δεν μπορούσε απλά να «φύγει».

Ωστόσο, μετά τη γνωριμία της με τον Χάρι, πρέπει να είχε ακόμη το διαβατήριό της, καθώς το ζευγάρι έκανε μαζί διακοπές 13 φορές, όπως στην Ίμπιζα, τη Νίκαια και το Άμστερνταμ.

Ταξίδεψε επίσης χωρίς τον Χάρι στη Νέα Υόρκη και το Τορόντο.

7) «Φιμωμένη» από την οικογένεια

Η Μέγκαν ισχυρίστηκε ότι είχε «φιμωθεί» από τη Βασιλική Οικογένεια, στην πραγματικότητα, όμως, έκανε 73 δημόσιες εμφανίσεις ως royal.

8) Οι εφημερίδες είχαν κρατήσει την ιστορία για τον μπαμπά της για να προκαλέσουν τη «μέγιστη ζημιά»

Η Μέγκαν ισχυρίστηκε ότι η κυριακάτικη «Mail» είχε αποκρύψει την ιστορία με τον πατέρα της, Τόμας Μαρκλ, στήνοντας ψεύτικες φωτογραφίες επί έναν μήνα, και ότι η εφημερίδα δημοσίευσε αυτές τις φωτογραφίες μόνο λίγο πριν τον γάμο της.

9) Ο Τύπος δημιούργησε το δράμα για τον Μαρκλ

Η Μέγκαν ισχυρίστηκε ότι ο Τύπος δημιούργησε το δράμα γύρω από τον πατέρα της, ωστόσο ο Μαρκλ ήταν εκείνος που μίλησε ανοιχτά στον Τύπο για την αποξένωσή του από την κόρη του, λίγες μέρες πριν από τον γάμο.

10) Καταργήθηκε η ασφάλεια

Η Μέγκαν είπε ότι η ασφάλεια αφαιρέθηκε από αυτήν, τον Χάρι και τον Άρτσι, παρά τους φόβους τους.

Ωστόσο, εγκαταλείποντας τα βασιλικά καθήκοντά τους, έχασαν και το καθεστώς Διεθνώς Προστατευόμενων Ατόμων.

11) Η ομάδα Τύπου δεν την υπερασπίστηκε

Η Μέγκαν είπε ότι η ομάδα Τύπου της δεν την υπερασπίστηκε αναφορικά με τις ειδήσεις που ακούγονταν για εκείνη.

Όμως δημοσιογράφοι λένε ότι πολλά πράγματα κρατήθηκαν εκτός της εφημερίδας όταν η ομάδα Τύπου της είπε ότι ήταν αναληθή.

12) Απαγόρευση των γευμάτων με φίλους

Η Δούκισσα είπε ότι της απαγόρευσαν να πηγαίνει για φαγητό με φίλους.

Στην πραγματικότητα, οι εφημερίδες είχαν απορρίψει πολλές φωτογραφίες παπαράτσι με τη Μέγκαν να βρίσκεται εκτός παλατιού.

13) Καμία εκπαίδευση για το πώς να είναι royal

Η Μέγκαν ισχυρίστηκε ότι δεν είχε κάποια εκπαίδευση για το πώς να συμπεριφέρεται σαν μέλος της βασιλική οικογένειας - αλλά όπως όλα τα μέλη της Βασιλικής Οικογένειας, η Μέγκαν εστάλη σε εκπαίδευση για την αντιμετώπιση πιθανής απαγωγής.

14) Πάρτι με ταμπλόιντς

Η Μέγκαν μίλησε για «πάρτι με ταμπλόιντς», τα οποία ισχυρίστηκε ότι πραγματοποιούνται μεταξύ της οικογένειας και του Τύπου στο παλάτι.
Τέτοια πάρτι δεν υπάρχουν. Ωστόσο, κατά καιρούς προσκαλούνται περιοδικά για μια συνάντηση πριν από περιοδείες.

Αβάσιμοι

15) Ανησυχίες για το χρώμα του δέρματος του Άρτσι

Ο μόνος πιο βλαβερός ισχυρισμός για τους βασιλείς ήταν εκείνος για «συνομιλίες» και «ανησυχίες» σχετικά με το χρώμα του δέρματος του Άρτσι όταν η Μέγκαν ήταν έγκυος.

Η Μέγκαν αρνήθηκε να κατονομάσει το μέλος της Βασιλικής Οικογένειας που ισχυρίζεται ότι έκανε το σχόλιο, ωστόσο, η ιστορία της διαφέρει από εκείνη του Χάρι, ο οποίος λέει ότι η συνομιλία έγινε στην αρχή της σχέσης τους.

16) Αγνοήθηκε όταν ζήτησε βοήθεια

Η Μέγκαν λέει ότι αγνοήθηκε όταν ζήτησε υποστήριξη, λέγοντας ότι είχε αυτοκτονικές σκέψεις. Είπε ότι μίλησε στο ανθρώπινο δυναμικό και όχι στη Βασιλική Οικογένεια, ωστόσο, αρκετά μέλη της Βασιλικής Οικογένειας έχουν ζητήσει κατά καιρούς βοήθεια, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του πρίγκιπα Χάρι.

17) Η Κέιτ έκανε τη Μέγκαν να κλαίει

Η Μέγκαν ισχυρίζεται ότι η Κέιτ Μίντλεντον την έκανε να κλαίει πριν από το γάμο της. Αλλά δημοσιογράφος πίσω από την αρχική ιστορία - η οποία ισχυρίζεται ότι στην πραγματικότητα η Μέγκαν έκανε την Κέιτ να κλαίει – επιμένει στις πηγές της.