Στο γονίδιο του 34χρονου ηθοποιού Άρμι Χάμερ φαίνεται να είναι καταγεγραμμένη η διαστροφή, καθώς οι καλά γνωρίζοντες την ιστορία του «αμαρτωλού οίκου» των Χάμερ υποστηρίζουν ότι ο ηθοποιός είναι κληρονόμος μιας δυναστείας εκατομμυρίων, σημαδεμένης έναν αιώνα τώρα από σκάνδαλα, διαστροφή και βία.

«Τουλάχιστον πέντε γενιές της οικογένειας Χάμερ είναι βουτηγμένες σε σκάνδαλα διαφθοράς, βίας, κακοποίησης, ακόλαστης συμπεριφοράς, σεξουαλικής διαστροφής, χρήσης ναρκωτικών», όπως τονίζει η «Daily Mail». Ο μεγιστάνας προπροπάππους του ηθοποιού, Τζούλιους, ήταν Σοβιετικός κατάσκοπος που χρηματοδοτούσε κρυφά «επαναστατικά στοιχεία» στις ΗΠΑ.

Ο παππούς του Αρμάντ (γιος του Τζούλιους) επίσης θεωρούνταν κατάσκοπος και ήταν ένας κυνικός οπορτουνιστής, ένας «αλαζόνας υπερ-καπιταλιστής», σύμφωνα με τους «ΝΥΤ», κάτοχος της μεγαλύτερης ανεξάρτητης πετρελαϊκής εταιρείας στον κόσμο, που διατηρούσε επικερδέστατες σχέσεις με το συνταγματάρχη Καντάφι της Λιβύης, φιλία με τον «εύπιστο και αφελή» πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο και την Νταϊάνα, ενώ καταδικάστηκε για παράνομες δωρεές στην προεκλογική εκστρατεία του Ρίτσαρντ Νίξον. Διπρόσωπος σε κάθε πτυχή της ζωής του, «διοργάνωνε όργια με ναρκωτικά και όπλα» και διατηρούσε μία ερωμένη, τη Μάρθα Κάουφμαν, υπεύθυνη για τη συλλογή έργων τέχνης μεγάλο μέρος της οποίας είχε αφαιρεθεί από ρωσικά μουσεία κι από την οποία ζητούσε πράγματα «εξαιρετικά ταπεινωτικά» στο κρεβάτι.

Ο γιος του Αρμάντ, Τζούλιαν, υπήρξε ένας βίαιος τύπος, ψυχικά ασθενής, αλκοολικός και ναρκομανής, που κακοποιούσε τα 2 παιδιά του, τον Μάικλ σωματικά και την Κέισι σεξουαλικά, ενώ στα 26 του σκότωσε έναν φίλο του, αλλά την έβγαλε «καθαρή».

Η καταστροφική πορεία του Τζούλιαν ώθησε τον πατέρα του Αρμάντ να αφήσει την ύψους 180 εκατομμυρίων δολαρίων περιουσία του στον εγγονό του, Μάικλ, πατέρα του 34χρονου ηθοποιού Άρμι. Απατεώνας ολκής, ο Μάικλ ενεπλάκη το 2011 σε σκάνδαλο πώλησης πλαστών έργων τέχνης που έληξε το 2019, ενώ το όνομά του συνδέθηκε με σεξουαλικές διαστροφές επίσης και έναν «θρόνο του σεξ» ύψους δύο μέτρων.

«Το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει» αναφέρει για τους άνδρες της οικογένειας η Κέισι Χάμερ, θεία του 34χρονου σταρ, στην αυτοβιογραφία της «Surviving My Birthright» (2015), η οποία, αποξενωμένη από πολλούς συγγενείς της, υποστηρίζει πως πίσω από το «τέλειο» πρόσωπο της οικογένειάς της, κρυβόταν η διαστροφή που κυριαρχούσε στα ενδότερα. Υπενθυμίζεται ότι πρώην ερωμένες του ταλαντούχου ηθοποιού τον κατηγόρησαν για διαστροφική σεξουαλική συμπεριφορά, σαδομαζοχιστικές πρακτικές και «κανιβαλιστικές φαντασιώσεις», με αποκορύφωμα μία κατηγορία βιασμού, το 2017, ισχυρισμούς που ο ηθοποιός αρνείται.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time