πριγκιπας_φιλιππος1
Διεθνή

Φίλιππος: Σε στενό οικογενειακό κύκλο η κηδεία του το επόμενο Σάββατο στο Γουίνδσορ

Ανάμεσα στους λίγους που θα έρθουν οικογενειακώς στην κηδεία είναι ο πρίγκιπας Έντουαρντ και κόμης του Ουέσεξ

Χωρίς βασιλικές τιμές και σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο, λόγω των μέτρων για την πανδημία, θα τελεστεί η κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου στο παρεκκλήσι του κάστρου Γουίνδσορ το επόμενο Σάββατο.

Σε κλίμα συγκίνησης αποχαιρετούν τον Πρίγκιπα

Στο ιστορικό παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο του Γουίνδσορ θα τελεστεί η τελετή της κηδείας του Πρίγκιπα Φιλίππου στις 15.00 το μεσημέρι το ερχόμενο Σάββατο. Στη συνέχεια θα θαφτεί στους κήπους Frogmore, όπου αναπαύονται η βασίλισσα Βικτώρια και ο πρίγκιπας Άλμπερτ. Μόλις 30 άνθρωποι θα κληθούν να παρακολουθήσουν την τελετή η οποία ωστόσο θα μεταδοθεί ζωντανά από το BBC.

Η Ελισάβετ, η οποία θα κλείσει στις 21 Απριλίου τα 95, την ίδια ηλικία που ο εκλιπών σύζυγός της είχε αποχωρήσει από τα δημόσια καθήκοντά του, φέρεται να σκέφτεται να παραδώσει τον θρόνο στον πρίγκιπα Κάρολο. Ο Κάρολος μιλώντας στο BBC ομολόγησε πως ήδη του λείπει ο πατέρας του. Ο πρίγκιπας Άντριου αποκάλυψε ότι η Βασίλισσα νιώθει αφόρητο κενό μετά την απώλεια του συζύγου της.

Ανάμεσα στους λίγους που θα έρθουν οικογενειακώς στην κηδεία είναι ο πρίγκιπας Έντουαρντ και κόμης του Ουέσεξ. Ο τέταρτος γιος του βασιλικού ζεύγους διάγει ήσυχη οικογενειακή ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Αντιθέτως, το μαύρο πρόβατο της βασιλικής οικογένειας, ο πρίγκιπας Χάρι, αναμένεται να επιστρέψει από τις ΗΠΑ για την κηδεία του παππού του, όμως χωρίς τη Μέγκαν.

Ο γιατρός της της συνέστησε να μην ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω της προχωρημένης εγκυμοσύνης, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Παλατιού. Η απουσία της εκτιμάται ότι θα απαλύνει τη ρήξη του πρίγκιπα Χάρι με τη βασιλική οικογένεια.

Δείτε το σχετικό βίντεο: