Δύο 24ώρα πριν την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου οι πρόβες είναι σε πλήρη εξέλιξη. Η κωδική ονομασία της λιτής τελετής για τον πρίγκιπα Κάρολο φέρει το όνομα Operation Forth Bridge και θα γίνει αυστηρά στην περίβολο του Κάστρου Γουίνδσορ.

Συγκινητικές οι στιγμές πριν το «τελευταίο αντίο» στον Πρίγκιπα

Το Παλάτι δημοσίευσε ανέκδοτες φωτογραφίες του πρίγκιπα με μέλη της οικογένειας του. «Η βασιλική οικογένεια δημοσίευσε νέες φωτογραφίες του δούκα του Εδιμβούργου. Περιλαμβάνουν φωτογραφίες το Παλάτι του Κένσιγκτον αλλά και άλλες με τον πρίγκιπα Κάρολο» ανέφερε χαρακτηριστικά το BBC. Ο Κάρολος, λίγες ώρες πριν από την κηδεία επισκέφθηκε το σημείο που έχουν αφήσει λουλούδια για τη μνήμη του. Τον συνοδεύει η σύζυγος του Καμίλα και ο ίδιος φαίνεται πολύ συγκινημένος.

Οδηγίες της τελευταίας στιγμής έδωσε η Ελισάβετ λίγο πριν την τελετή της κηδείας του Φίλιππου. Ζήτησε να μη φορέσει κανένα από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας στρατιωτική στολή.

Ο λόγος είναι ότι δε θέλει να φέρει σε δύσκολη θέση τον εγγονό της Χάρι, επειδή του έχουν αφαιρεθεί οι τιμητικοί στρατιωτικοί τίτλοι και τα παράσημα, ενώ δεν έχει πια τον τίτλο το διοικητή στους πεζοναύτες του βρετανικού στρατού. Οι άνδρες θα πρέπει να φορούν μαύρο κοστούμι και γραβάτα.

Ο Χάρι, πάντως, αμέσως μετά την κηδεία θα πάρει το πρώτο αεροπλάνο για να γυρίσει στη Μέγκαν Μάρκλ στος Λος Άντζελες που βρίσκεται ήδη σε προχωρημένη εγκυμοσύνη.

Δείτε το σχετικό βίντεο: