Ιδιαίτερη αδυναμία φαίνεται πως έχουν τα UFO σε συγκεκριμένες περιοχές του κόσμου, που επισκέπτονται συχνότερα! Πλην των ΗΠΑ υπάρχουν έξι σημεία από τη νότια ως τη βόρεια Βρετανία που έχουν παρατηρηθεί ίχνη πιο τακτικών εξωγήινων επισκέψεων, με μια μικρή σκοτσέζικη πόλη να δέχεται έως και 300 «επισκέψεις» το χρόνο. Ως εκ τούτου, αυτά τα σημεία, σύμφωνα με το History Channel, θεωρούνται κορυφαία ως... παρατηρητήρια εξωγήινων επισκέψεων.

Η σκοτσέζικη πόλη Bonnybridge: Είναι η πόλη που λέγεται ότι έχει τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα UFO, αφού κατά μέσον όρο καταγράφονται περίπου 300 παρατηρήσεις UFO το χρόνο. Η μικρή πόλη έχει λιγότερους από 10.000 κατοίκους, αλλά προσελκύει πολλούς τουρίστες που θέλουν να δοκιμάσουν να εντοπίσουν τα UFO. Τα αξιοθέατα περιλαμβάνουν «μπάλες φώτων» και ορισμένοι πιστεύουν ότι έχουν δει πραγματικά διαστημόπλοια. Παρά τις εκκλήσεις για επίσημη έρευνα στην περιοχή, δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη.

Λονδίνο: Δεν είναι στη λίστα του History Channel, αλλά ήρθε στο φως πέρυσι λόγω μιας σειράς παρατηρήσεων UFO που δημοσιοποιήθηκε από τη RAF. Η βρετανική πρωτεύουσα είχε αναφέρει 54 παρατηρήσεις UFO το 2009, ενώ συνολικά αναφέρθηκαν 626 παρατηρήσεις συνολικά σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, αυτή είναι η χρονιά που η RAF σταμάτησε να συλλέγει αυτά τα αρχεία.

Λίβερπουλ: Το 2015, μια πτήση της Ryanair πάνω από τον ποταμό Μέρσι του Λίβερπουλ καθυστέρησε να προσγειωθεί λόγω ενός UFO. Έχουν αναφερθεί πολλές παρατηρήσεις από τότε και η πόλη είχε μπει στην πρώτη θέση της λίστας των σημείων που μπορεί κανείς να δει UFO στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Γουορμίνστερ στο δυτικό Γουιλτάιρ: Είναι γνωστό για τα αποτυπώματα κύκλων στις σοδιές και τις εκθέσεις UFO. Αναφορές κύκλων που εντοπίστηκαν πάνω στα χωράφια γίνονται από τη δεκαετία του 1950 και υπήρξαν ακόμη και ισχυρισμοί ότι UFO σκοτώνουν περιστέρια.

Μπρόουντ Χέιβεν: Η παραθαλάσσια πόλη της Ουαλίας έχει UFO... αξιοθέατα που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1970, ενώ υπήρξε και αναφορά για μικρούς ασημένιους «ανθρώπους», με αποτέλεσμα να συρρέουν οι τουρίστες που έρχονται στην πόλη με την ελπίδα να δουν UFO.

Σταφορντσάιρ: Μπήκε στη λίστα μετά τη μαζική αναφορά από εκατοντάδες κατοίκους πως είδαν UFO το 2015. Άγνωστου ταυτότητος αντικείμενα εντοπίστηκαν σε μια περιοχή που ονομάζεται Κάνοκ Τσέις, ενώ υπήρξαν και αναφορές για... Big Foot (πιθηκόμορφους χιονανθρώπους των Ιμαλαΐων) και λυκανθρώπους!

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time