Τέσσερις ημέρες μετά την κηδεία του Φίλιππου, άφαντα παραμένουν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Σύμφωνα με το βρετανικό Τύπο ο Κάρολος και οι γιοι του Γουίλιαμ και Χάρι είχαν μια πολύ σημαντική συνάντηση, σε υπαίθριο χώρο στο κάστρο του Γουίνδσορ χωρίς ωτακουστές, δηλαδή χωρίς να υπάρχει γύρω τους προσωπικό, ούτε ανώτεροι αυλικοί.

Προσπάθεια άμβλυνσης των διαφορών

Ο διάδοχος και ο μεγάλος γιος του έχουν σχηματίσει μέτωπο απέναντι στον Χάρι, όμως δεν επιθυμούν άλλη ρήξη και προτιμούν να λύνουν μεταξύ τους τα προβλήματα, χωρίς μεσολαβητές και παρεξηγήσεις. «Ήταν σημαντικό για τον Κάρολο και τον Γουίλιαμ που ήταν μαζί, γιατί τίποτα από όσα ειπώθηκαν (με τον Χάρι) δεν θα μπορούσε να μεταφερθεί με λάθος τρόπο στο μέλλον» σημείωσε η Daily Mail.

Όμως μια πηγή του Μπάκιγχαμ δήλωσε με νόημα ότι για κάποιο διάστημα συμμετείχε στη συζήτηση και η Κέιτ, η σύζυγός του Γουίλιαμ, εκείνη που έσπασε τον πάγο και μίλησε πρώτη στον κουνιάδο της μετά την κηδεία. «Υπάρχει πολύς πόνος και στις δυο πλευρές. Αυτή η συμφιλίωση θα γίνει με μικρά βήματα. Πρώτα θα πρέπει να βάλουν κάποιους βασικούς κανόνες για το πως θα προχωρήσουν, ώστε να αισθάνονται ασφαλείς και προστατευμένες όλες οι πλευρές» πρόσθεσε η βρετανική εφημερίδα.

Συμφωνήθηκε άραγε ένας οδικός χάρτης, όπως σε ειρηνευτικές συνομιλίες για διεθνείς κρίσεις; Λέγεται ότι ο Χάρι δεν έφυγε ακόμα για το Λος Άντζελες, όπου τον περιμένει η εγκυμονούσα σύζυγός του Μέγκαν. Δημοσιεύματα τον θέλουν να παραμένει και αύριο στη Βρετανία για τα 95α γενέθλια της γιαγιάς του Ελισάβετ.

Όσο για τον Κάρολο, αποσύρθηκε για λίγο στο ησυχαστήριό του στην Ουαλία, ώστε να αναλογιστεί τα νέα δημόσια καθήκοντα που θα κληθεί να αναλάβει, όχι όμως και τον θρόνο στον οποίο σκοπεύει να παραμείνει η μητέρα του ίσως μέχρι το τέλος της ζωής της.

Δείτε το σχετικό βίντεο: