Υποψηφιότητα για κυβερνήτρια της Καλιφόρνια, την οποία μάλιστα κοινοποίησε μέσω των social media, έθεσε η σταρ τηλεοπτικών ριάλιτι, μέλος της οικογένειας Καρντάσιαν και ολυμπιονίκης, Κέιτλιν Τζένερ.

 Σε ανάρτησή της στο Instagram, στο οποίο μετρά 10,9 εκατομμύρια ακόλουθους,  έγραψε χαρακτηριστικά: «Είμαι μέσα! Αξίζει να αγωνιστώ για την Καλιφόρνια».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τζένερ συνεργάζεται με την Κάρολιν Ρεν, η οποία ασχολείται με τη συγκέντρωση χρημάτων για προεκλογικές εκστρατείες των Ρεπουμπλικάνων και θα συμμετέχει στις έκτακτες εκλογές απέναντι στον σημερινό κυβερνήτη, Γκάβιν Νιούσαμ.

Οι έκτακτες εκλογές προέκυψαν μετά τις σφοδρές αντιστάσεις του ρεπουμπλικανικού κόμματος για το «λουκέτο» στις επιχειρήσεις που επέβαλε ο Νιούσαμ εξαιτίας της πανδημίας. Έντονες αντιδράσεις υπάρχουν επίσης για τις φορολογικές και μεταναστευτικές πολιτικές του.

Ήδη στις ΗΠΑ συζητιέται ότι μια διασημότητα, με εκατομμύρια ακόλουθους στα social media, όπως η Τζένερ, ενδέχεται να αλλάξει τα δεδομένα.

Την προηγούμενη Τετάρτη, η Μάγκι Χάμπερμαν των «New York Times» είχε δηλώσει ότι ο πρώην υπεύθυνος για την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ, Μπραντ Πάρσκεϊλ, συμβουλεύει την Τζένερ για τον σχηματισμό της ομάδας της.