Τουλάχιστον δύο φορές συναντήθηκε η βασίλισσα Ελισάβετ κατ’ ιδίαν με τον πρίγκιπα Χάρι όσο εκείνος βρισκόταν στη Βρετανία, όπως φαίνεται να δήλωσε φίλος του δούκα του Σάσσεξ.

Ειδικότερα, ο δημοσιογράφος Όμιντ Σκόμπ, ο οποίος είναι φίλος της Μέγκαν Μαρκλ, συζύγου του Χάρι, επίσης επιβεβαίωσε ότι υπήρξε συνάντηση ανάμεσα στον πρίγκιπα, τον πατέρα του Κάρολο και τον αδελφό του Ουίλιαμ, στους χώρους του κάστρου Ουίνδσορ, μετά την κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου το προηγούμενο Σάββατο.

Η συνάντηση αυτή φέρεται να έγινε με τη βοήθεια της Κέιτ Μίντλετον. Η δούκισσα του Κέιμπριτζ ενήργησε ως «ειρηνοποιός» ανάμεσα στα δύο αδέλφια, καθώς επέστρεφαν περπατώντας από το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου μετά το τελευταίο «αντίο» στον παππού τους.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται ο Σκόμπι, ο «πάγος» άρχισε να λιώνει. «Είναι πάντα ακλόνητη η αγάπη και ο σεβασμός που έχει ο Χάρι για τη γιαγιά του. Αυτό το ταξίδι έγινε για να τιμήσει τη ζωή του παππού του και να υποστηρίξει τη γιαγιά του και συγγενείς», ανέφερε ο δημοσιογράφος, που έχει συγγράψει βιβλίο για την απόφαση του δούκα και της δούκισσας του Σάσσεξ να αποχωρήσουν από τα βασιλικά καθήκοντα.
«Το Σάββατο έσπασε ο πάγος για μελλοντικές συζητήσεις, αλλά δεν έγιναν κουβέντες για εκκρεμή ζητήματα. Απλά η οικογένεια έβαλε στην άκρη τα θέματά της για να επικεντρωθεί σε αυτό που είχε σημασία», συμπλήρωσε.