Σε βιβλίο πρόκειται να κυκλοφορήσει το project της Κέιτ Μίντλετον «Hold Still», που είχε πραγματοποιηθεί πέρυσι σε συνεργασία με την Εθνική Πινακοθήκη κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Το θέμα ήταν η ζωή των ανθρώπων κατά την διάρκεια του lockdown λόγω του κοροναϊού.

Η Κέιτ είχε ζητήσει από τους Βρετανούς να στείλουν τις δικές τους φωτογραφίες, στις οποίες θα απεικονίζουν το πως αντιμετωπίζουν την καραντίνα. Από όσες φωτογραφίες στάλθηκαν επιλέχθηκαν οι 100 καλύτερες και αυτές συμπεριλήφθηκαν σε έκθεση στην Εθνική Πινακοθήκη. Η έκθεση αυτή τώρα μεταφέρεται στο 168 σελίδων βιβλίο, «Hold Still: A Portrait of Our Nation in 2020». Η κάθε φωτογραφία θα συνοδεύεται και από ένα κείμενο, το οποίο θα αφηγείται την ιστορία πίσω από αυτήν.

Η ίδια η Δούκισσα ανακοίνωσε ότι η επίσημη κυκλοφορία του είναι σήμερα , Παρασκευή 7 Μαΐου. Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν για τις ανάγκες της Εθνικής Πινακοθήκης και για τον φιλανθρωπικό οργανισμό «Mind».

Στον πρόλογο του βιβλίου, η Κέιτ Μίντλετον γράφει: «Όταν σε δεκαετίες από τώρα θα σκεφτόμαστε την πανδημία του κορωνοϊού, θα αναλογιζόμαστε τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε, τους αγαπημένους μας που χάσαμε, την αποξένωση από την οικογένεια και τους φίλους μας, αλλά και την καταπόνηση των ανθρώπων στην πρώτη γραμμή. Αλλά θα θυμόμαστε και τα καλά: τις πράξεις καλοσύνης, εκείνους που βοήθησαν, τους ήρωες που εμφανίστηκαν από κάθε χώρο, πώς όλοι μαζί προσαρμοστήκαμε τελικά στην καινούρια κανονικότητα. Μέσα από το Hold Still, ήθελα να χρησιμοποιήσω τη δύναμη της φωτογραφίας για να δημιουργήσουμε μαζί ένα αρχείο με όσα βιώσαμε, το οποίο να έχει διάρκεια. Να απαθανατίσουμε τις ιστορίες των ανθρώπων και να καταγράψουμε σημαντικές στιγμές με τις οικογένειες και τις κοινότητες, που ζήσαμε μαζί σε αυτή την πανδημία».

Το εξώφυλλο του βιβλίου είναι το παρακάτω: