Ενδείξεις σταθεροποίησης της πανδημίας, σε μεγάλο βαθμό λόγω των εμβολιασμών, εμφανίζονται πλέον σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα καταγράφηκε μείωση των θανάτων από Covid-19 κατά 12% και των νέων κρουσμάτων κατά 4%, σε σχέση με μία εβδομάδα νωρίτερα.

Από τότε που ξεκίνησε η πανδημία στην Κίνα, στα τέλη του 2019, ο φονικός ιός έχει σκοτώσει περισσότερους από 3,93 εκατομμύρια ανθρώπους και έχει μολύνει σχεδόν 166,72 εκατομμύρια, με βάση τα στοιχεία της βάσης δεδομένων Worldometers.info.

Μέχρι σήμερα, σε παγκόσμιο επίπεδο, τα διαγνωσμένα κρούσματα ανά εκατομμύριο ανθρώπων είναι 21.003, ενώ οι θάνατοι ανά εκατομμύριο του παγκόσμιου πληθυσμού είναι περίπου 435. Τα ενεργά κρούσματα υπολογίζονται σε περίπου 17 εκατομμύρια διεθνώς, ενώ οι ασθενείς σε σοβαρή/κρίσιμη κατάσταση στα νοσοκομεία όλου του κόσμου είναι περίπου 102.500.

Τα εμβόλια

Σε σχεδόν 1,46 δισεκατομμύρια υπολογίζονται οι δόσεις εμβολίων κατά του κοροναϊού που έχουν χορηγηθεί, συνολικά, στον παγκόσμιο πληθυσμό των σχεδόν 7,9 δισεκατομμυρίων ανθρώπων και τα περισσότερα αφορούν το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech. Χορηγούνται, πλέον, σχεδόν 23,7 εκατομμύρια δόσεις την ημέρα, παγκοσμίως, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, και ήδη έχει εμβολιαστεί πλήρως σχεδόν ο ένας στους δέκα κατοίκους του πλανήτη (ποσοστό 9,5%).