Εκτός από επιτυχημένος ηθοποιός, ο Τομ Κρουζ αποδεικνύεται και εξαιρετικά επιτυχημένος στις επενδυτικές επιλογές του.

Μόλις δύο μήνες μετά την ανακοίνωση πώλησης μιας ξύλινης πολυτελούς κατοικίας που διαθέτει στα βουνά του Κολοράντο, η κατοικία βρήκε αγοραστή στην τιμή διαφήμισης, δηλαδή στα 39,5 εκατ. δολάρια! Ούτε σεντ λιγότερο!

Η παραδεισένια κατοικία είναι χτισμένη στο μέσον των 3.200 καταπράσινων στρεμμάτων που τη συνοδεύουν, μέσα στο καθαρό τοπίο, και είναι ό,τι πρέπει για ξεκούραση, απομόνωση, περισυλλογή και ανασυγκρότηση των σκέψεων.

Ο Κρουζ πέρασε αρκετά χρόνια σχεδιάζοντας το σπίτι και ολοκληρώνοντας την κατασκευή του το 1994. Η κύρια κατοικία εκτείνεται σε 3.048 τ.μ. και είναι φτιαγμένη με βασικά υλικά την πέτρα, σε διάφορες μορφές της, και το ξύλο κέδρου. Διαθέτει επτά υπνοδωμάτια, εννέα μπάνια, μία πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα επίσης ξύλινη, με νησίδα στο κέντρο της, τεράστιο χώρο υποδοχής, πολλά τζάκια, γυμναστήριο, αίθουσα και τραπέζι μπιλιάρδου, γκαράζ τριών αυτοκινήτων και υπαίθριους χώρους διασκέδασης. Τα ταβάνια της είναι διακοσμημένα με ξύλινα δοκάρια, ενώ υπερμεγέθη παράθυρα αφήνουν το φως να εισχωρεί άπλετο στο εσωτερικό και το βλέμμα να περιπλανιέται στα δασώδη βουνά.

Στον κήπο είναι χτισμένος και ένας ξενώνας τριών υπνοδωματίων. Είναι προσβάσιμο μέσω ενός δρόμου 1 μιλίου, ενώ μία πύλη προσφέρει την απόλυτη προστασία της ιδιωτικής ζωής. Σε μια αρχική εκτίμηση του 2014 το σπίτι είχε αποτιμηθεί στα 59 εκατομμύρια δολάρια, όμως τα 39,5 εκατ., σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κτηματομεσιτικού γραφείου που ανέλαβε την προώθηση και πώλησή του, του International Realty της LIV Sotheby, ήταν η σωστή τιμή για να βρεθεί αγοραστής από την πρώτη εβδομάδα διαφήμισης του σπιτιού και χωρίς σκόντο.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time