Τους υψηλότερους αριθμούς θανάτων ασθενών με κοροναϊό και κρουσμάτων μέσα σ’ ένα 24ωρο ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής, καθώς 745 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ μολύνθηκαν 35.543.

Μέχρι στιγμής η χώρα της λατινικής Αμερικής έχει καταγράψει επίσημα 71.771 θανάτους και 3.371.508 κρούσματα.

Αναφερόμενος στους αριθμούς-ρεκόρ, ο πρόεδρος Αλμπέρτο Φερνάντες τόνισε σε δραματικό τόνο: «Δεν καθόμαστε με τα χέρια σταυρωμένα, γνωρίζουμε ότι περνάμε δύσκολη περίοδο». Μάλιστα, υποσχέθηκε ότι θα επιταχυνθεί το πρόγραμμα μαζικής ανοσοποίησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου 8 εκατ. πολίτες έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, στη χώρα που έχει πληθυσμό 45 εκατομμύρια κατοίκους.

Δεν «πέρασαν» τα μέτρα

Για να αποτραπεί η κατάρρευση του συστήματος Υγείας, την ώρα που ο δείκτης πληρότητας των μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) των νοσοκομείων έχει ξεπεράσει το 76% στην περιοχή του Μπουένος Άιρες, η κυβέρνηση του Αλμπέρτο Φερνάντες επιδίωξε να επεκτείνει τα περιοριστικά μέτρα.

Έδωσε εντολή να κλείσουν τα σχολεία στο Μπουένος Άιρες, αλλά η δημοτική αρχή, που ανήκει στη δεξιά αντιπολίτευση, αρνήθηκε να συμμορφωθεί και εξασφάλισε την αναστολή του μέτρου από το Ανώτατο Δικαστήριο.