Ξυλοδαρμό και πιθανόν βασανιστήρια, όπως αυτά που κατέγραφε στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Μινσκ, φαίνεται πως ζει τα τελευταία 24ωρα ο δημοσιογράφος Ρομάν Προτασέβιτς.

Σε βίντεο, που ανάρτησαν στο Διαδίκτυο οι αρχές της Λευκορωσίας, το πρόσωπο του φαίνεται πρησμένο και οι μώλωπες είναι εμφανείς στο μέτωπό του.

«Η συμπεριφορά των αστυνομικών απέναντί μου είναι σωστή στο μέγιστο βαθμό και σύμφωνη με το νόμο. Επίσης, συνεχίζω να συνεργάζομαι με τους ανακριτές και δίνω την ομολογία μου για την κατηγορία της διοργάνωσης μαζικών διαδηλώσεων στο Μινσκ» ανέφερε ο Προτασέβιτς.

Όσα λέει στο βίντεο ο Ρομάν είναι προϊόν εξαναγκασμού, λένε οι πολέμιοι του καθεστώτος Λουκασένκο.

Τους ίδιους φόβους έχουν και οι γονείς του δημοσιογράφου.

«Ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρει. Ελπίζουμε ότι θα παραμείνει ο εαυτός του και δεν θα ενδώσει σε κανένα από τα κόλπα τους. Φοβόμαστε ακόμα και να σκεφτούμε όμως είναι πιθανό να τον χτυπήσουν και να τον βασανίσουν» τόνισε ο πατέρας του δημοσιογράφου.

Σε διαφορετική φυλακή οδηγήθηκε η σύντροφος του δημοσιογράφου, Σοφία Σαπέγκα. Η φοιτήτρια βρισκόταν στη Λευκορωσία στο αποκορύφωμα των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων μετά τις αμφιλεγόμενες εκλογές του Αυγούστου.