Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ πιστεύει ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν είναι ένα ανεξάρτητο πρόσωπο.

Συγκεκριμένα στις 21 Μαϊου ο Ρώσος ΥΠΕΞ, δήλωσε στον μαραθώνιο "Новое знание" ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι ένα όργανο στα χέρια εκείνων που επιτίθενται στην Ορθοδοξία.

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ όπως αναφέρει το Regnum η Ουάσινγκτον προσπαθεί να διασπάσει την ενότητα των Ορθοδόξων λαών και Εκκλησιών. "Αυτή την στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μια επίθεση εναντίον της Ορθοδοξίας, όχι μόνο της Εκκλησίας της Ρωσίας, αλλά της Ορθοδοξίας εν γένει" - τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λαβρόφ.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ σε άλλο σημείο, δήλωσε σίγουρος ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος χρησιμοποιείται για αυτήν την επίθεση. "Ο Πατριάρχης δεν είναι απόλυτα ανεξάρτητος. Είναι σαφές ότι είναι ένα όργανο στα χέρια εκείνων που θέλουν να υπονομεύσουν την Ορθοδοξία παγκοσμίως" - ανέφερε ο κ. Λαβρόφ.

Τέλος ο κ. Λαβρόφ σημείωσε ότι το κράτος της Ρωσίας δεν παρεμβαίνει στις υποθέσεις της Εκκλησίας, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν θα επιτρέψουν σε άλλες χώρες να παρέμβουν στις υποθέσεις της Εκκλησίας και σε άλλα κράτη.

πηγή:romfea.gr