Όταν η Ζιζέλ Βάσκεζ ξεκινούσε τη νέα δουλειά της το 2018 ως γραμματέας της Εβελίνα Μεντίνα, διευθύντριας του περίφημου και πανάκριβου σχολείου των 865 μαθητών Robert C. Dodson, στο Γιόνκερς, δεν φανταζόταν την ιδιαίτερη... παρενόχληση που την περίμενε.

Η 42χρονη Μεντίνα «με το καλημέρα» έβαλε τη Βάσκεζ να τη φωτογραφίζει σε προκλητικές πόζες με τα εσώρουχα ή και χωρίς αυτά στο γραφείο της, ιδιαίτερα των οπισθίων της, να επεξεργάζεται αυτές τις φωτογραφίες για να μη φαίνεται η... κυτταρίτιδα και να κρατά το υλικό στο δικό της κινητό (της Βάσκεζ).

Την έστελνε να της αγοράσει προκλητικά εσώρουχα

Της έστελνε επίσης για φύλαξη φωτογραφίες του εραστή της με το γυμνό του πέος σε στύση ή διαφόρων πορνό φωτογραφιών με τις ερωτικές στάσεις που ήθελαν η διευθύντρια και ο εραστής να κάνουν στις συνευρέσεις τους. Την έστελνε μέχρι και να της αγοράσει προκλητικά εσώρουχα από το πλησιέστερο sex shop για να τα βάλει στη συνάντηση που θα είχε με τον εραστή της στο μεσημεριανό διάλειμμα. Παρότι αρνήθηκε η Βάσκεζ να το κάνει, η Μεντίνα ήταν απτόητη. Κανόνισε μέχρι και συνάντηση με τον εραστή της, τον αδελφό του και τη Βάσκεζ, η οποία σηκώθηκε κι έφυγε με το «χαίρω πολύ».

Όπως αναφέρει η «The Post», η 35χρονη ισπανόφωνη γραμματέας στην αγωγή που κατέθεσε ανέφερε ότι ακόμη και σήμερα «δεν καταλαβαίνω τι την έκανε τόσο άνετη να μου ζητήσει κάτι τέτοιο», δεδομένου ότι δεν ήταν φίλες. «Δεν ξέρω γιατί σκέφτηκε ότι ήταν εντάξει. Ίσως επειδή νόμιζε ότι ήμουν γραμματέας της και είχα ανάγκη τη δουλειά γιατί μεγάλωνα μόνη το παιδί μου, δεν θα έλεγα, ούτε θα έκανα τίποτα».

Προσπαθώντας να απαλλαγεί απευθύνθηκε στην περιφερειακή διεύθυνση σχολείων, αλλά οι αναφορές της έπεσαν στο κενό, φτάνοντας να τη μεταφέρουν εντός του 2020 σε άσχετη θέση ως αντίποινα. Η δικαστική οδός ήταν η μόνη λύση. «Η Μεντίνα χρησιμοποίησε την πελάτισσά μου ως προσωπικό της drop-box για να κρατήσει τις σέξι φωτογραφίες μακριά από το σύζυγό της (Μεντίνα)» δήλωσε ο δικηγόρος της Κρίστοφερ Μπερλινγκιέρι. «Λόγω της σοβαρής φύσης της σεξουαλικής παρενόχλησης εδώ, δεν υπήρχε άλλη επιλογή παρά να ασκήσουμε αστική αγωγή». Πλέον αναμένουν την εκδίκαση.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time