Στον απόηχο του πολύκροτου διαζυγίου του γκουρού της Πληροφορικής και ιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς με την επί 27 χρόνια σύζυγό του, Μελίντα, που ανακοινώθηκε στις αρχές Μαΐου, ρεπορτάζ του «Vanity Fair» καταγράφει λεπτομερώς τις φήμες που κυκλοφορούσαν στον εργασιακό του χώρο για τις απιστίες του Γκέιτς και το πώς άλλαζε αυτοκίνητα για να καλύπτει τα ίχνη του.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Γκέιτς πήγαινε στο γραφείο του με τη Mercedes του και λίγο αργότερα «εξαφανιζόταν» με μια βαμμένη χρυσή Porsche, που του έφερνε ο προσωπικός του οδηγός, για να συναντάει γυναίκες, όπως πίστευε το προσωπικό. «Όλοι μας υποθέταμε ότι το έκανε αυτό όταν ήταν να βρεθεί με γυναίκες», δήλωσε στο περιοδικό ένας εργαζόμενος στη Microsoft. «Γνώριζαν ότι υπήρχαν πολλά ραντεβού εκτός του εργασιακού χώρου, που δεν περιλαμβάνονταν στην ατζέντα του».

Κυνηγούσε γυναίκες υπαλλήλους του

Με την πανάκριβη Porsche το έπαιζε playboy απολαμβάνοντας τη συντροφιά γυναικών, ενώ ήταν ακόμα παντρεμένος με την επί 27 χρόνια σύζυγό του, Μελίντα Γκέιτς. Να σημειωθεί ότι τον περασμένο μήνα οι «New York Times» αποκάλυψαν ότι ο Γκέιτς κυνηγούσε γυναίκες υπαλλήλους του.

Ο 64χρονος είχε ζητήσει το 2006 από μία υπάλληλο της Microsoft, το 2006, να βγουν ραντεβού, καθώς εντυπωσιάστηκε από μία παρουσίασή της: «Αν αυτό σε κάνει να νιώθεις άβολα, προσποιήσου ότι δεν συνέβη ποτέ» έγραψε σε ένα e-mail ο Γκέιτς στην υπάλληλο, που άκουσε τη συμβουλή του και προσποιήθηκε ότι η πρόταση για ραντεβού δεν έγινε ποτέ. Μερικά χρόνια αργότερα, ο Γκέιτς ζήτησε από μια άλλη υπάλληλο, αυτή τη φορά εργαζόμενη στο ίδρυμα Bill & Melinda Gates, να βγουν ραντεβού. Οι δυο τους βρίσκονταν στη Νέα Υόρκη για ένα επαγγελματικό ταξίδι, όταν της είπε: «Θέλω να σε δω. Θα ήθελες να βγεις για δείπνο μαζί μου;».

Η γυναίκα είπε στους NYT ότι η προσέγγιση την έκανε να νιώθει άβολα, αλλά γέλασε με όλο αυτό το σκηνικό. H αποκάλυψη αυτή του περιοδικού «Vanity Fair» στηρίζεται σε στοιχεία που συγκέντρωσε ιδιωτικός ντεντέκτιβ, ο οποίος προσελήφθη από τον κύκλο της γυναίκας του, όπως υποστηρίζουν δύο πηγές.


Έρευνα για ανάρμοστη συμπεριφορά

Το 2019, το διοικητικό συμβούλιο της Microsoft ξεκίνησε έρευνα για την ανάρμοστη συμπεριφορά του, αφού ενημερώθηκε για τις άκομψες κινήσεις του σε μία υπάλληλό του το 2000.

Τον επόμενο χρόνο ο Γκέιτς παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο, ενώ η εταιρεία προσέλαβε δικηγορική εταιρεία για να εξετάσει τους ισχυρισμούς σε βάρος του. Υπενθυμίζεται ότι ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς αποφάσισαν από κοινού να πάρουν διαζύγιο μετά από 27 χρόνια γάμου, όπως ανακοίνωσαν στις 4 Μαΐου. Σε μήνυμά του στο Twitter υποστήριζαν ότι δεν μπορούσαν να εξελιχθούν ως ζευγάρι στην επόμενη φάση της ζωής τους. Αυτή ήταν η επίσημη αιτιολογία για την διάλυση του γάμου τους», όπως αναφέρουν.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time