Εξοργισμένος με τον γιο του, πρίγκιπα Χάρι φαίνεται πως είναι ο πρίγκιπας Κάρολος, σε τέτοιο σημείο, που θέλει να βεβαιωθεί ότι ο 2χρονος εγγονός του Άρτσι δεν θα γίνει ποτέ πρίγκιπας.

 Σύμφωνα με την The Mail on Sunday, ο κληρονόμος του βρετανικού θρόνου κατέστησε σαφές πως ο πρίγκιπας Χάρι και ο γιος του δεν θα έχουν θέση μεταξύ των πρώτων μελών της βασιλικής οικογένειας, καθώς σχεδιάζει να την «περιορίσει» όταν θα γίνει βασιλιάς – παρόλο που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Βρετανοί δεν τον θέλουν στο θρόνο.

  Ο πρίγκιπας Κάρολος θέλει να περιορίσει τη βρετανική μοναρχία

 Η κίνηση αυτή έχει εξοργίσει τους Σάσεξ και πιστεύεται – σύμφωνα με την Mail on Sunday – ότι προκάλεσε τις πικρές κατηγορίες που εξαπέλυσαν από την Αμερική ενάντια στον πρίγκιπα Κάρολο και την βασιλική οικογένεια. Όπως ισχύει μέχρι σήμερα, τα εγγόνια του διαδόχου του θρόνου έχουν το δικαίωμα να πάρουν τον τίτλο του πρίγκιπα, αλλά ο Κάρολος είναι αποφασισμένος να περιορίσει τον αριθμό των βασικών βασιλικών, πιστεύοντας ότι το κοινοί δεν επιθυμεί να πληρώνει για μία συνεχώς διευρυνόμενη μοναρχία.

 Μάλιστα, ο πρίγκιπας Κάρολος έχει ήδη δηλώσει στον Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ πως σχεδιάζει να αλλάξει τα νομικά έγγραφα για να διασφαλίσει πως ο Άρτσι δεν θα μπορέσει να πάρει τον τίτλο του πρίγκιπα, που κανονικά θα κληρονομούσε μετά το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, σύμφωνα με μία πηγή κοντά στο ζευγάρι. Η απόφαση αυτή, που έρχεται μετά από μήνες έντονων συζητήσεων πίσω από τα παρασκήνια, φέρεται πως οδήγησε σε νέες συγκρούσεις μεταξύ του Χάρι και των συγγενών του. «Ο Χάρι και η Μέγκαν έμαθαν ότι ο Άρτσι δεν θα γίνει ποτέ πρίγκιπας, ακόμη και όταν ο Κάρολος γίνει βασιλιάς» επιβεβαίωσε η πηγή.

 Τα σχέδια του πρίγκιπα Καρόλου για «περιορισμένη» μοναρχία

Οι πλήρεις λεπτομέρειες του σχεδίου του πρίγκιπα Καρόλου για μια «περιορισμένη» μοναρχία δεν έχουν αποκαλυφθεί, αλλά εικάζεται ότι μόνο οι κληρονόμοι του θρόνου και οι άμεσες οικογένειές τους θα λάβουν πλήρεις τίτλους, οικονομική υποστήριξη από το κράτος και αστυνομική προστασία η οποία χρηματοδοτείται από το βρετανικό κοινό.

 Ο πρίγκιπας Κάρολος και ο μικρότερος αδερφός του, δούκας του Γιορκ έχουν ήδη διαφωνήσει σχετικά με την ασφάλεια που πρέπει να λάβουν οι κόρες του Άντριου, πριγκίπισσα Βεατρίκη και πριγκίπισσα Ευγενία στο μέλλον. Και τώρα, στο στόχαστρο βρέθηκαν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ.

 Οι πηγές λένε πως δεν είχαν αντιληφθεί το παραμικρό και σοκαρίστηκαν όταν διαπίστωσαν πως ο Κάρολος ετοιμάζεται να κάνει την αλλαγή στα νομικά έγγραφα, προκειμένου να αποκλειστούν ο Άρτσι και άλλα μέλη της οικογένειας. Και η απώλεια αυτή θα είναι ακόμη πιο απογοητευτική καθώς οι Σάσεξ λέγεται ότι αρνήθηκαν να χρησιμοποιήσουν έναν άλλον, μικρότερο τίτλο για το γιο τους. Πήραν αυτή την απόφαση γνωρίζοντας πως ο Άρτσι θα γινόταν πρίγκιπας σε εύθετο χρόνο ή τουλάχιστον έτσι είχαν σκεφτεί. Νωρίτερα φέτος, μια πηγή κοντά στους Σάσεξ επιβεβαίωσε ότι πράγματι περίμεναν πως ο Άρτσι θα γινόταν πρίγκιπας όταν ο Κάρολος, γινόταν βασιλιάς. Αλλά τελικά έμαθαν τις προθέσεις του Καρόλου λίγο πριν την συνέντευξη με την Όπρα Γουίνφρεϊ τον περασμένο Μάρτιο.