Άλαλη έμεινε η Γιούλια Γιονκόφσκι από το Λάργκο της Φλόριντα των ΗΠΑ όταν σε ανάληψη 20 δολαρίων που έκανε από μηχάνημα ATM, διαπίστωσε ότι το υπόλοιπο στο λογαριασμό της ήταν σχεδόν 1 δισ. δολάρια (999.985.855,94 για την ακρίβεια)! «Θεέ μου, τρομοκρατήθηκα. Ξέρω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα πίστευαν ότι κέρδισαν το λαχείο, αλλά εγώ τρομοκρατήθηκα», ανέφερε στο κανάλι WFLA.

Η κατάσταση έγινε πιο περίπλοκη όταν προσπάθησε να ξαναβάλει τα 20 δολάρια στο λογαριασμό. «Όταν έβαλα τα 20 δολάρια, το μηχάνημα μου τα επέστρεψε και μου έγραψε ότι θα μου τα έδινε πίσω, αλλά αυτό θα προκαλούσε υπερανάληψη και θα με χρέωνε», ανέφερε. Η γυναίκα δεν έχει αγγίξει έκτοτε το λογαριασμό της.

«Έχω διαβάσει ιστορίες για άτομα που πήραν ή έβγαλαν χρήματα με αυτόν τον τρόπο και στη συνέχεια έπρεπε να τα ξεπληρώσουν. Γι’ αυτό δεν τα πείραξα, έτσι κι αλλιώς και να είναι το ποσό πραγματικό, δεν είναι δικά μου τα χρήματα», πρόσθεσε και είναι σε συνεννόηση με την τράπεζα για να διευθετηθεί το πρόβλημα και να επιστρέψει ο λογαριασμός στο κανονικό του υπόλοιπο.

Ένας εκπρόσωπος της Chase είπε στη «The Sun» πως πρόκειται για… αρνητικό υπόλοιπο που μπορεί να εμφανιστεί όταν ένας λογαριασμός δεν χρησιμοποιείται τακτικά ή παγώνει. Η Τζούλια πίστευε ότι θα χρειαστεί να επιστρέψει τα μετρητά στο νόμιμο ιδιοκτήτη τους, όμως μάλλον το θέμα είναι της τράπεζας και θα λυθεί σύντομα, όπως ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time