Τραγικό τέλος για τα σιαμαία κοριτσάκια που γεννήθηκαν στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας με ένα σώμα και ένα κεφάλι αλλά δύο πανομοιότυπα πρόσωπα. Μετά από 19 μέρες που πάλευαν για να κρατηθούν στη ζωή, τα δίδυμα μωράκια κατέληξαν σήμερα το πρωί. Η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου και προκάλεσε διεθνή συγκίνηση.

Τα κορίτσια, που ονομάστηκαν Ελπίδα και Πίστη, γεννήθηκαν στις 8 Μαΐου και ενώ μοιραζόντουσαν το ίδιο σώμα και εσωτερικά όργανα, είχαν χωριστά μυαλά και πρόσωπα στο κεφάλι τους.

Οι γονείς τους Ρενέ και Σάιμον Χάοι, είχαν ενημερωθεί νωρίς στην εγκυμοσύνη ότι τα μωρά θα γεννηθούν ενωμένα, αλλά αποφάσισαν ότι ήθελαν να προχωρήσουν στην γέννηση παρά τις συμβουλές από ορισμένους γιατρούς .

Τα κοριτσάκια γεννήθηκαν έξι εβδομάδες πρόωρα με καισαρική στο νοσοκομείο Blacktown.

Μιλώντας στην αυστραλιανή τηλεοπτική εκπομπή «A Current Affair» μετά τη γέννησή τους , η μητέρα των μωρών είπε: «Ας έχω έστω και δύο ημέρες με τα μωρά. Θα έχω τουλάχιστον κάποιο χρόνο μαζί τους».

Τα δίδυμα γεννήθηκαν με μια σπάνια πάθηση που ονομάζεται craniofacial diprosopus (διπροσωπία), που σημαίνει ότι μοιράζονται το ίδιο σώμα και τα ζωτικά όργανα, αλλά έχουν ξεχωριστό πρόσωπο και μυαλό, που συνδέονται με ένα μόνο στέλεχος του εγκεφάλου. «Ακόμα κι αν έχουν ένα μόνο σώμα, εμείς θεωρούμε ότι πρόκειται για δίδυμα. Για εμάς είναι τα κορίτσια μας και τα αγαπάμε» είχε δηλώσει ο πατέρας.

Η περίπτωσή τους είναι τόσο σπάνια που μόνο 35 περιπτώσεις έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα και κανένα δεν έχει διασωθεί.