Απίστευτη απάτη έστησε «αρρωστημένο» κύκλωμα στην Ινδία που σε σειρά εμβολιαστικών κέντρων τα οποία δημιούργησε, αντί για εμβόλια χορηγούσαν... αλατόνερο! Σύμφωνα με τις ινδικές Αρχές, περίπου 2.500 ανυποψίαστοι πολίτες έλαβαν το ψεύτικο εμβόλιο, στα 12 εμβολιαστικά κέντρα-μαϊμού που έστησαν οι θρασύτατοι απατεώνες στη Βομβάη.

«Χρησιμοποιούσαν αλατισμένο νερό, το οποίο και χορηγούσαν με ένεση» δήλωσε ο Βισάλ Θακούρ, αξιωματικός της αστυνομίας, που εξήγησε πως το μοτίβο ήταν το ίδιο σε όλα τα παράνομα εμβολιαστικά κέντρα της Ινδίας.

Στο κύκλωμα είχαν εμπλακεί γιατροί, νοσηλευτές, ιατρικοί επισκέπτες, ενώ, μεταξύ των συλληφθέντων, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές της Ινδίας, είναι γιατροί που εκμεταλλεύονταν τη θέση τους σε νοσοκομεία, προκειμένου να παράγουν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, αλλά και να προμηθεύονται φιαλίδια και σύριγγες.

Κέρδος 28.000 δολαρίων

Έως τώρα, 14 άτομα έχουν συλληφθεί με την κατηγορία της απάτης και της απόπειρας ανθρωποκτονίας και σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Κι όλα αυτά για συνολικά 28.000 δολάρια κέρδος που υπολογίζεται πως έχουν αποκομίσει μέχρι στιγμής οι «εγκέφαλοι».

Ζητήθηκε να πληρώσουν με μετρητά

Οι ψευδο-εμβολιασμοί πραγματοποιήθηκαν τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου, σύμφωνα με το CNN-News18, ενώ η αποκάλυψη της απάτης έγινε όταν εμβολιάστηκαν τα μέλη μιας μεγάλης κοινοβιακής κοινότητας και κανένα απολύτως μέλος δεν παρουσίασε την παραμικρή παρενέργεια.

Δεδομένου ότι τα εμβόλια πληρώνονται στην Ινδία, τους έκανε εντύπωση επίσης ότι τους ζητήθηκε να πληρώσουν αποκλειστικά με μετρητά. Με την υποψία ότι κάτι δεν πάει καλά, απευθύνθηκαν στις Αρχές με τα πιστοποιητικά ανά χείρας, οπότε ξεκίνησαν έρευνες.

*Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα On Time