Η Μαρία Σάκκαρη προελαύνει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, καθώς μέσα σε μόλις 68 λεπτά κέρδισε τη Σέρβα Στογιάνοβιτς με 2-0. Ειδικότερα, χάνοντας μόλις τρία games κατά τη διάρκεια του προκρίθηκε εμφατικά στις 16 του ολυμπιακού τουρνουά.

Εκεί θα αναμετρηθεί με το νούμερο 6 της παγκόσμιας κατάταξης, Ελίνα Σβιτολίνα από την Ουκρανία.

«Γκαζώνει» η Καραχάλιου 

Φουλ για μετάλλιο στην ιστιοπλοΐα πηγαίνει η Βασιλεία Καραχάλιου. Στις δύο σημερινές ιστιοδρομίες της κατηγορίας Laser Radial κατέλαβε την 6η και την 1η θέση αντίστοιχα και μετά τις πρώτες τέσσερις ιστιοδρομίες βρίσκεται στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης. Στα RSX γυναικών η Κατερίνα Δίβαρη βρίσκεται στην 21η θέση και στα RSX ανδρών ο Βύρων Κοκκαλάνης στη θέση.

Αποκλεισμός για Χρήστου και Γκουντούρα

Στην κολύμβηση ο Απόστολος Χρήστου δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό των 100 μέτρων ύπτιο. Τερμάτισε πέμπτος στην ημιτελική σειρά του με 53.41 και αποκλείστηκε με τον 11ο συνολικά χρόνο. Στην ξιφασκία η Δώρα Γκουντούρα αποκλείστηκε από τη συνέχεια του τουρνουά της σπάθης. Δεν μπόρεσε να προβάλει μεγάλη αντίσταση στη Γιαπωνέζα Εμιούρα και έχασε με 15-8 για τη φάση των 32.

Εκτός τελικού στο σκητ ανδρών στη σκοποβολή έμεινε και ο Νίκος Μαυρομμάτης, που τερμάτισε 20ος στα προκριματικά. Και στην ορεινή ποδηλασία ο Περικλής Ηλίας δεν κατάφερε να ακολουθήσει το ρυθμό των υπολοίπων, έμεινε πίσω από νωρίς και τερμάτισε στην 35η θέση. Σημειώνεται ότι αύριο αναμένεται τυφώνας στην πρωτευούσα της Ιαπωνίας, με τους ειδικούς ωστόσο να είναι καθησυχαστικοί.