Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η πρώην ερωμένη του Χουάν Κάρλος, Κορίνα τσου Ζάιν Βίτσγκενσταιν, διεκδικώντας παχυλή αποζημίωση και καταθέτοντας αίτηση για ασφαλιστικά μέτρα κατά του τέως βασιλιά της Ισπανίας. Κατηγορεί τον πρώην μονάρχη ότι με εντολή του την παρακολουθούν από το 2012 οι ισπανικές μυστικές υπηρεσίες στη Βρετανία.
Όπως αναφέρουν οι Financial Times, η Κορίνα τσου Ζάιν Βίτγκενσταιν υπέβαλε μήνυση τον Δεκέμβριο του 2020 στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου, ωστόσο το δικαστήριο ανέλαβε την εκδίκαση της υπόθεσης την περασμένη Δευτέρα. Η Γερμανοδανή επιχειρηματίας διεκδικεί παχυλή αποζημίωση και κάνει αίτηση για ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος του πρώην εραστή της.

Ποιες είναι οι κατηγορίες που του προσάπτει

Η 56χρονη πρώην ερωμένη του Χουάν Κάρλος τον κατηγορεί για παρενόχληση από το 2012 έως σήμερα, για απειλές, δυσφήμιση και «παράνομη μυστική παρακολούθηση από πράκτορες του πρώην βασιλιά και της ισπανικής υπηρεσίας πληροφοριών». Ωστόσο, ο τέως βασιλιάς αρνείται όλες τις κατηγορίες.
Ακόμα, η Βίτγκενσταιν κατηγορεί τον Χουάν Κάρλος ότι της είχε τάξει πως «ήθελε να διασφαλίσει ότι η ίδια και τα παιδιά της θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες τους αλλά ανησυχούσε ότι η οικογένειά του θα αμφισβητούσε οτιδήποτε της άφηνε στη διαθήκη του, μετά το θάνατό του». Υποστηρίζει, επίσης, ότι ο Χουάν Κάρλος της ζήτησε στη συνέχεια τα χρήματα πίσω κι επειδή η ίδια αρνήθηκε να του τα δώσει, την κατηγόρησε ψευδώς και τη δυσφήμησε στην οικογένεια και τους επιχειρηματικούς της εταίρους, καθώς και στον Βασιλιά Σαλμάν και τον πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας.
Η συγκεκριμένη υπόθεση, αν και αφορά στις συναλλαγές του τέως βασιλιά, θα μπορούσε να περιπλέξει τις προσπάθειες του γιου του, βασιλιά Φελίπε, για αποκατάσταση του κύρους της βασιλικής οικογένειας μετά από μια σωρεία σκανδάλων που αμαυρώνουν την εικόνα των ισπανικών Ανακτόρων.
Στο επίκεντρο της υπόθεσης είναι η πληρωμή 65 εκατομμυρίων ευρώ το 2012 από τον Χουάν Κάρλος στην τότε ερωμένη του χρησιμοποιώντας κεφάλαια που προήλθαν από ένα δώρο 100 εκατομμυρίων δολαρίων στον τότε Ισπανό βασιλιά από τον αείμνηστο βασιλιά Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας το 2008.