Ο αριθμός των παιδιών που νοσηλεύονται με λοίμωξη COVID –n 19 έχει φτάσει στο ιστορικό υψηλό των σχεδόν 2.000 στις ΗΠΑ, καθώς τα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα γεμίζουν και περιορίζοnται οι διαθέσιμες κλίνες νοσηλείας.

Όπως αναφέρει το Reuters, λίγο περισσότερο από 1.900 παιδιά νοσηλεύονται σήμερα, αποτελώντας το 2,4 % όλων των νοσηλευόμενων ασθενών με COVID-19 στις ΗΠΑ, καθώς η τελευταία αύξηση των κρουσμάτων προκλήθηκε από την εξάπλωση της μετάλλαξης δέλτα του νέου κοροναϊου.

Σύμφωνα με το Reuters, ο αριθμός των ασθενών με COVID-19 ηλικίας 18-29, 30-39 και 40-49 έφτασε επίσης σε επίπεδα ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ.

Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας εξακολουθούν να μην είναι σίγουροι εάν η παραλλαγή δέλτα προκαλεί σοβαρότερη ασθένεια στα παιδιά, αλλά πολλοί έχουν πει ότι όσο περισσότερα περιστατικά παρατηρούνται, θα προκύψουν περισσότερες νοσηλείες και θάνατοι.

Παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών εξακολουθούν να μην είναι επιλέξιμα να εμβολιαστούν κατά του COVID-19 και έχουν δημιουργηθεί ανησυχίες για την ασφάλεια του σχολείου καθώς ξεκινά το νέο σχολικό έτος.

Πολιτείες, όπως το Αρκάνσας, η Φλόριντα, η Λουιζιάνα, το Μισισιπή και το Όρεγκον, ανέφεραν όλες ρεκόρ νοσηλείας COVID-19 αυτόν τον μήνα, σημειώνει το Reuters.

«Ενώ τα παιδιά ήταν πιο ανθεκτικά και αυτό είναι καλά νέα, δεν είναι αθάνατα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Children's Hospital Mark Mark Wietecha στο The Hill.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), σχεδόν το 72% των ενηλίκων στις ΗΠΑ έχει ήδη λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά του νέου κοροναϊού, ενώ περίπου το 51% του συνολικού πληθυσμού των ΗΠΑ είναι πλήρως εμβολιασμένο.

ΠΗΓΗ: The Hill