Πανικός και αγωνία επικρατεί τις τελευταίες ώρες στο Αφγανιστάν, μετά την επέλαση των Ταλιμπάν στην Καμπούλ και στις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Η απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων έπειτα από 20 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας πυροδότησε αλυσιδωτές αντιδράσεις και η σφοδρή ανησυχία των κατοίκων είναι έκδηλη.



Χθες άλλωστε έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον οκτώ πολίτες στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας κατά την προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν την χώρα.



Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, δύο εξ αυτών σκοτώθηκαν από πυρά αμερικανικών στρατευμάτων, τρεις έπεσαν από αεροσκάφος, ενώ τρεις ακόμη λαθρεπιβάτες έπεσαν από ένα αεροσκάφος της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Περιπολίες θανάτου

Σήμερα, άρχισαν οι περιπολίες θανάτου των Ταλιμπάν, οι οποίοι οργώνουν το Αφγανιστάν και προσπαθούν να βρουν συνεργάτες των Αμερικανών.



Ξένα ΜΜΕ αναφέρουν ότι κυκλοφορούν με λίστες 12χρονων κοριτσιών, τα οποία θέλουν να παντρευτούν. Οι Ταλιμπάν ψάχνουν πλέον πόρτα – πόρτα για «εχθρούς» και οι κάτοικοι της χώρας προσπαθούν να κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να γλιτώσουν από την εκδικητική τους μανία.



Οι εικόνες των διεθνών πρακτορείων είναι σοκαριστικές και ενδεικτικές της χαώδους κατάστασης που επικρατεί.