Μέχρι τέλους
Μέχρι τέλους Γιώργος Κουβαράς Γιώργος Πιέρρος
δημοσ_αφγανισταν
Διεθνή

Αφγανιστάν: Επέβαλαν σε δημοσιογράφο να σταματήσει να εργάζεται - «Το καθεστώς άλλαξε»

«Εδώ υπάρχουν μεγάλες απειλές εναντίον μας»

Σοκάρουν όλα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα, έπειτα από την άνοδο των Ταλιμπάν στην εξουσία, με τα Ηνωμένα Έθνη να εξαπολύουν δριμύ κατηγορώ αναφορικά με τα δικαιώματα των γυναικών.

Όπως γίνεται γνωστό τις τελευταίες ώρες, δεν αποτέλεσε εξαίρεση στον κανόνα,η δημοσιογράφος Shabnam Dawran, η οποία με ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο twitter κατήγγειλε ότι δεν της επετράπη να πάει στη δουλειά και ενώ στη συνέχεια δέχτηκε… προειδοποιήσεις.

Τι καταγγέλει η δημοσιογράφος 

Πιο συγκεκριμένα, το βίντεο δημοσιεύτηκε από την Miraqa Popal, επικεφαλής του αφγανικού ειδησεογραφικού καναλιού TOLO News, την Τετάρτη. «Οι Ταλιμπάν δεν επέτρεψαν στην πρώην συνάδελφό μου εδώ στο @TOLOnews και γνωστή παρουσιάστρια της κρατικής @rtapashto Shabnam Dawran να έρθει τη δουλειά της σήμερα», έγραψε στο Twitter.

Στο βίντεο η Dawran λέει: «Είναι η Shabnam Dawran. Τα τελευταία έξι χρόνια εργάζομαι εδώ ως δημοσιογράφος, παρουσιάστρια ειδήσεων. Η τελευταία μου δουλειά ήταν στην RTA ή αλλιώς στην εθνική ραδιοφωνική τηλεόραση του Αφγανιστάν, όπου ήμουν επίσης παρουσιάστρια ειδήσεων. Σήμερα, όταν άλλαξε το καθεστώς, ήθελα να πάω στη δουλειά μου. Δεν εγκατέλειψα το κουράγιο μου». «Δυστυχώς, δεν μου επιτράπηκε αν και είχα μαζί μου την κάρτα της δουλείας. Οι άντρες συνάδελφοί μας μπόρεσαν να πάνε στο γραφείο δείχνοντας την κάρτα της δουλειάς», συνεχίζει.

«Με πληροφόρησαν ότι δεν πρόκειται να συνεχίσω τη δουλειά μου καθώς το καθεστώς έχει αλλάξει. Εδώ υπάρχουν μεγάλες απειλές εναντίον μας. Αν με ακούει η διεθνής κοινότητα, αν οι φιλανθρωπικές οργανώσεις με ακούνε, θα πρέπει να μας βοηθήσουν γιατί η ζωή μας βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο».