Χάος επικρατεί στην Αφγανιστάν, με την κατάσταση γύρω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ να είναι τραγική, καθώς Αφγανοί πολίτες προσπαθούν να μεταβούν στο αεροδρόμιο και να «δραπετεύσουν» από τους Ταλιμπάν.

Την ίδια στιγμή, βίντεο που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου δείχνει ένα μωρό τη στιγμή που παραδίδεται σε Βρετανούς και Αμερικανούς στρατιώτες στο αεροδρόμιο της Καμπούλ πάνω από το τείχος που υπάρχει στο εσωτερικό του.

Ερωτηθείς για το βίντεο, ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Μπεν Γουάλας, τόνισε ότι η Βρετανία δεν είναι σε θέση να απομακρύνει ασυνόδευτα παιδιά από το Αφγανιστάν και πρόσθεσε: «Το παιδί μεταφέρθηκε επειδή έχει απομακρυνθεί και η οικογένειά του».

Ο Γουάλας σημείωσε, επίσης, ότι Βρετανοί στρατιώτες στο αεροδρόμιο αντιμετωπίζουν μια κρίσιμη κατάσταση. «Είναι πολύ δύσκολο για τους στρατιώτες να αντιμετωπίζουν κάποιους απελπισμένους ανθρώπους, πολλοί από τους οποίους θέλουν απλώς να φύγουν από τη χώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Οι μητέρες ήταν απελπισμένες, δέχονταν χτυπήματα από τους Ταλιμπάν. Φώναζαν "σώστε το μωρό μου" και μας πέταξαν τα μωρά, μερικά από αυτά έπεσαν στο συρματόπλεγμα. Aυτό που συνέβη ήταν απαίσιο. Μέχρι το τέλος της νύχτας δεν υπήρχε ένας άνδρας ανάμεσά μας που να μην έκλαιγε με αυτές τις καταστάσεις» παραδέχτηκε αξιωματικός του Συντάγματος Αλεξιπτωτιστών, σε δήλωση που φιλοξένησε ο Independent.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο: