«Σε ηλικία 17 ετών ο Εμανουέλ μου είπε: “Ό,τι κι αν κάνεις, θα σε παντρευτώ!”». Ο Εμανουέλ τήρησε το λόγο του, παντρεύτηκε την Μπριζίτ και ως πρώτο ζευγάρι της Γαλλίας «είναι πολύ αγαπημένο. Ο Εμανουέλ επαφίεται στη σοφία και την καθοδήγηση της Μπριζίτ, που φέρεται να τον βοήθησε να εξασφαλίσει τον εκλογικό θρίαμβο του 2017, σε μια εποχή που ήταν ένας ελάχιστα γνωστός στην κοινή γνώμη προεδρικός υποψήφιος».

Μικρά και μεγάλα μυστικά της σχέσης του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και της συζύγου του, Μπριζίτ αποκαλύπτει νέο βιβλίο που έγραψε η άλλοτε φίλη της Μπριζίτ Μακρόν, Γκαέλ Τσακαλόφ, με τίτλο «Tant Qu’on est Tous les Deux» («Αρκεί Να Είμαστε οι Δυο Μας»).

Το βιβλίο εστιάζει στη δυνατή σχέση του πρώτου ζευγαριού της Γαλλίας, στην επιρροή που ασκεί η Πρώτη Κυρία στον άνδρα της, στις σχέσεις της με την πεθερά της, αλλά και στη σεξουαλικότητα του Γάλλου προέδρου. «Το βιβλίο μου δεν έχει πολιτικό χαρακτήρα, μιλά για τον έρωτα... γιατί όταν τους έβλεπα μαζί, αγγίζονταν πάντα και αντάλλασσαν φιλιά στο μάγουλο», λέει η Τσακαλόφ στη βρετανική εφημερίδα «The Telegraph», δίνοντας μια πρόγευση του περιεχομένου του βιβλίου. Η Μπριζίτ γνώρισε τον Μακρόν όταν εκείνος ήταν 15 ετών και μαθητής της σε μια από τις τάξεις της στο σχολείο Ιησουιτών, μαζί με την κόρη της, που είναι συνομήλική του.
Ο Εμανουέλ τη φλέρταρε επίμονα και στα 17 του της είπε πως θα την παντρευόταν, όπως έχει εξομολογηθεί η ίδια η Μπριζίτ. Η σχέση τους έγινε αντικείμενο αρνητικών σχολίων, λόγω των 25 χρόνων της διαφοράς τους, όμως η Τσακαλόφ διαψεύδει κατηγορηματικά φήμες πως ο 43χρονος Μακρόν είναι «γκέι».

Ανεπίσημη σύμβουλος

«Η σχέση του Μακρόν με τη γυναίκα του είναι ρομαντική, τρυφερή και εγκεφαλική. Είναι πολύ έξυπνοι, ρομαντικοί, η προσέγγισή τους στη ζωή είναι πολύ λογοτεχνική, αφού οι συζητήσεις τους με άλλους βρίθουν λογοτεχνικών αναφορών... Το προεδρικό ζεύγος είναι βαθιά ερωτευμένο, η τρυφερότητα υπάρχει έντονα μεταξύ τους», όπως και η βαθιά επιρροή που ασκεί η Μπριζίτ στον Μακρόν, γράφει, δίνοντας την εντύπωση ότι ο Μακρόν θα ήταν χαμένος αν δεν την είχε στο πλευρό του. «Μιλούν συνέχεια... Δεν περνούν 90 λεπτά που να μη μιλήσουν, καθημερινά, στα γραφεία, στους διαδρόμους, ακόμη και όταν λείπουν σε ταξίδι, εκείνος της τηλεφωνεί διαρκώς. Γνωρίζουν ο ένας το πρόγραμμα του άλλου, πού βρίσκονται ανά πάσα στιγμή», αναφέρει. «Η Πρώτη Κυρία λειτουργεί ουσιαστικά ως ανεπίσημος κορυφαίος σύμβουλος του Γάλλου προέδρου κατά τη λήψη κρίσιμων αποφάσεων.

Ο Μακρόν ζητά τη γνώμη της για όλες τις αποφάσεις. Μπορεί ακόμη και να αλλάξει αποφάσεις που έλαβε με υπουργούς ή άλλους αξιωματούχους, προκαλώντας τη δυσφορία τους, αφού αισθάνονται σαν να πρέπει να περάσουν όλα από εκείνη», γράφει η Τσακαλόφ. Όσον αφορά στη σχέση νύφης - πεθεράς; Παρά τις δυσκολίες της αρχής, η Φρανσουά Νοζές υποστηρίζει ότι έχει πολύ στενή σχέση με τη γυναίκα του γιου της. «Η Μπριζίτ δεν είναι νύφη για μένα, αλλά μια μοναδική φίλη. Μοιραζόμαστε τις ίδιες ιδέες και προτεραιότητες, λέμε τα πάντα η μία στην άλλη», σημειώνει.

Το βιβλίο της Τσακαλόφ βάζει την «ταφόπλακα» στη σχέση της με την Μπριζίτ, γιατί, όπως διευκρινίζει μεταξύ αφοσίωσης και αλήθειας, επέλεξε τη δεύτερη, παρά τις αντιδράσεις που υπήρξαν και θα υπάρξουν με την κυκλοφορία του τα επόμενα 24ωρα.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time