Δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε σε ξενοδοχείο απέναντι από το αεροδρόμιο της Καμπούλ πριν από λίγη ώρα, έπειτα από την εκείνη που σημειώθηκε έξω από το αεροδρόμιο.

Την ίδια στιγμή, την πληροφορία για νεκρούς επιβεβαιώνει το Πεντάγωνο αλλά και οι Ταλιμπάν. Μάλιστα οι Ταλιμπάν κάνουν λόγο για 13 νεκρούς ανάμεσά τους και παιδιά.

Έκκληση από ΗΠΑ και Γαλλία για απομάκρυνση των πολιτών

Την ίδια ώρα, η αμερικανική πρεσβεία κάλεσε τους Αμερικανούς που βρίσκονται κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ να «φύγουν αμέσως», μετά την έκρηξη που σημειώθηκε και τους πυροβολισμούς που ακολούθησαν.

Παράλληλα, ο Γάλλος πρεσβευτής στο Αφγανιστάν Νταβίντ Μαρτινόν προειδοποίησε ότι μια δεύτερη έκρηξη μπορεί να πλήξει το αεροδρόμιο της Καμπούλ, μετά την επίθεση αυτοκτονίας.

«Προς όλους τους φίλους μας στο Αφγανιστάν: αν βρίσκεστε κοντά στις πύλες του αεροδρομίου, φύγετε όσο το δυνατό γρηγορότερα, μια δεύτερη έκρηξη μπορεί να σημειωθεί», έγραψε ο Μαρτινόν στο Twitter.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Times, δεν υπάρχουν θύματα μεταξύ των Βρετανών στρατιωτών από την επίθεση που σημείωθηκε στην Πύλη Αμπέι, απέναντι από το ξενοδοχείο Μπάρον. Επίσης, μια πηγή των γερμανικών υπηρεσιών ασφαλείας ανέφερε ότι δεν υπάρχουν θύματα ούτε μεταξύ των Γερμανών στρατιωτών.