Η UEFA απένειμε βραβείο στους ανθρώπους που έσωσαν τον Κρίστιαν Έρικσεν από το καρδιακό επεισόδιο που υπέστη ο Δανός ποδοσφαιριστής κατά τη διάρκεια του EURO 2020.

Η στιγμή που «πάγωσε ο χρόνος»

Στις 12 Ιουνίου 2021, κατά τη διάρκεια του αγώνα κόντρα στην Φινλανδία, ο Κρίστιαν Έρικσεν έπεσε στο έδαφος, συγκλονίζοντας όλον τον ποδοσφαιρικό -και όχι μόνο- κόσμο. Το ιατρικό επιτελείο της Δανίας με υπεράνθρωπες προσπάθειες κατάφερε να κρατήσει στη ζωή τον 29χρονο ποδοσφαιριστή, ενώ ο αρχηγός και συμπαίκτης του Έρικσεν, Σίμον Κιάερ, ήταν εκείνος που ανέλαβε να προστατεύσει την εικόνα του τραυματισμένου συμπαίκτη του, αλλά και να παρηγορήσει τη σύζυγό του εκείνες τις κρίσιμες ώρες.

Η UEFA αποφάσισε ν’ απονείμει το βραβείο President’s Award για το 2021 στον Κιάερ και το ιατρικό επιτελείο ως ελάχιστη αναγνώριση της στάσης τους στις κρίσιμες εκείνες στιγμές.

«Μας απέδειξαν ότι η ανθρώπινη ζωή είναι πιο σημαντική από όλα, από ένα ποδοσφαιρικό ματς ή οτιδήποτε άλλο. Έβαλαν τα πράγματα στην ανθρώπινη υπόσταση για όλους εμάς. Το αξίζουν και με το παραπάνω αυτό το βραβείο. Δεν είχα την παραμικρή αμφιβολία για το που πρέπει να απονεμηθεί», δήλωσε ο Αλεξάντερ Τσέφεριν κατά τη διάρκεια της βράβευσης, στο περιθώριο της κλήρωσης των ομίλων του Champions League στην Κωνσταντινούπολη.