Οι Ταλιμπάν προσπαθούν να καθησυχάσουν τους πάντες ότι θα επικρατήσει μια κανονικότητα στη χώρα, ωστόσο για οποιονδήποτε οι εικόνες που έρχονται είναι αδιανόητες.

Σοκάρει το «ντου» στο στούντιο

Βαριά οπλισμένοι με αυτόματα, ζωσμένοι φυσεκλίκια και χειροβομβίδες οι Ταλιμπάν μπήκαν σε τηλεοπτικό στούντιο συνοδεύοντας τον διοικητή τους που ήθελε να εμφανιστεί σε τηλεοπτική εκπομπή και να διαβεβαιώσει το κοινό ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα εφόσον συνεργαστεί μαζί τους.

Το βίντεο ανέβασε στο διαδίκτυο ένας Αφγανός δημοσιογράφος που συνεργάζεται με το BBC, αναφέροντας ότι τα στιγμιότυπα είναι από εκπομπή λόγου του καναλιού Peace Studio, δηλαδή Στούντιο Ειρήνης. Την ίδια στιγμή, η δημοσιογράφος του ιδιωτικού καναλιού Τόλο, με καλυμμένο το κεφάλι αλλά όχι το πρόσωπο, είχε πάρει την πρώτη συνέντευξη από διοικητή των Ταλιμπάν στις 17 Αυγούστου μετά την πτώση της Καμπούλ.

Σήμερα η Μπεχέστα Αργκάντ, με γραπτό μήνυμα στο CNN ενημέρωσε ότι εγκατέλειψε το Αφγανιστάν γιατί φοβάται τους Ταλιμπάν όπως εκατομμύρια άνθρωποι, όμως παραμένει άγνωστο το που βρίσκεται.

«Λάθος» η επίθεση των Αμερικανών κατά του ISIS

Σε ενημέρωση που έγινε από το Πεντάγωνο, οι Αφγανοί ισχυρίζονται ότι στην Αμερικανική επίθεση που έγινε χθες σε στόχο τον ISIS έγινε λάθος. Eιδικότερα, το Πεντάγωνο επίσημως ούτε επιβεβαιώνει αλλά ούτε και αρνείται την ύπαρξη θυμάτων μεταξύ Αφγανών αμάχων. Μέχρι στιγμής έχουμε 2 χτυπήματα με drone εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους, ενώ προκαλεί έντονη εντύπωση το γεγονός ότι το Πεντάγωνο αρνείται να αποκαλύψει την ταυτότητα των μελών του ISIS που έχουν εξολοθρευθεί σε αυτές τις 2 αποστολές.

Πάντως, τα πράγματα συνεχίζουν να είναι δύσκολα, καθώς το Πεντάγωνο συνεχίζει να διαμηνύει ότι ο κίνδυνος εναντίον του αεροδρομίου της Καμπούλ παραμένει ζωντανός μέχρι τη τελευταία στιγμή και για αυτόν ακριβώς τον λόγο βλέπουμε ότι το αντιαεροπορικό σύστημα που έχουν εγκαταστήσει οι Αμερικανοί δεν έχει απομακρυνθεί ακόμα.

Σίγουρα, γεννά μεγάλη ανησυχία η δήλωση του εκπροσώπου του Πενταγώνου, ο οποίος έδωσε την εντύπωση ότι οι κίνδυνοι που έχουν πλέον δημιουργηθεί στο Αφγανιστάν δεν θα τελειώσουν στις 31 Αυγούστου, καθώς, όπως είπε, οι ΗΠΑ θα πρέπει να είναι προετοιμασμένες για πιθανές μελλοντικές επιθέσεις.