Kλιμακώνεται η ηφαιστειακή έκρηξη στο νησί Λα Πάλμα, στον Ατλαντικό. Η δημιουργία νέου κρατήρα ανάγκασε τις ισπανικές αρχές να εκκενώσουν και άλλες κωμοπόλεις.

Η λάβα ξεπηδά από τον κρατήρα του ηφαιστείου Κούμπρε Βιέχα. Η υπόκωφη βοή που έρχεται από τα έγκατα της γης προκαλεί δέος αλλά και φόβο για την μανία της φύσης.

Σοκάρουν οι εικόνες που έρχονται στο φως

Είναι η έκτη μέρα που το ηφαίστειο στο νησί Λα Πάλμα στον Ατλαντικό συνεχίζει να βρυχάται. Οι καπνοί και στάχτη φτάνουν χιλιόμετρα πάνω από το νησί των Καναρίων ενώ εκτοξεύονται και πυρακτωμένα πετρώματα.

Ένας νέος κρατήρας που άνοιξε στο τοίχωμα του ηφαιστείου δημιούργησε νέα πύρινα ποτάμια που μεγαλώνουν την καταστροφή αργά και βασανιστικά. Οι όλο και πιο έντονες ηφαιστειακές εκρήξεις ανάγκασαν τους πυροσβέστες να υποχωρήσουν και τις αρχές να εκκενώσουν άλλες τρεις πόλεις. Έξι χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους και ο αριθμός τους μεγαλώνει

Από την πρώτη έκρηξη του ηφαιστείου, την περασμένη Κυριακή, χιλιάδες τόνοι λάβας έχουν καταστρέψει τεράστιες εκτάσεις γης και έχουν καταπιεί πάνω από 400 σπίτια.

Τα πύρινα ποτάμια είναι ορατά ακόμα και από το διάστημα. Ο Γάλλος αστροναύτης Τομά Πεσκέ κατέγραψε τη δράση του ηφαιστείου από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, 400 χιλιόμετρα μακριά από την επιφάνεια της Γης.