Δύο εκπρόσωποι της Έβδομης Τέχνης ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους, για να επισκεφθούν το Διάστημα επί δέκα ημέρες.

Η Ρωσίδα ηθοποιός Γιούλια Περσλίντ με τα πράσινα εκφραστικά μάτια και ο Ρώσος σκηνοθέτης Κλιμ Σιπένκο, θα ταξιδέψουν την Τρίτη, 5 Οκτωβρίου, στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, με το διαστημόπλοιο «Soyuz MC-19.

Μαζί με τους δύο Ρώσους καλλιτέχνες, θα είναι και ο Ρώσος κοσμοναύτης, Αντον Σκαπλέροφ ο οποίος θα πιλοτάρει το διαστημόπλοιο.

Αιτία αυτού του διαστημικού ταξιδιού είναι τα γυρίσματα της ταινίας «Πρόκληση», που θα γίνουν στο  Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, με την ρωσική εταιρεία «Roskosmos» να επαίρεται ότι έκλεψε την πρωτιά από τη NASA που ήθελε να κάνει κάτι αντίστοιχο με τον γοητευτικό ηθοποιό Τομ Κρουζ.

Σύμφωνα με πληροφορίες  των «New York Times». Στην ταινία «Πρόκληση» , η Ρωσίδα ηθοποιός υποδύεται μία γιατρό που μεταβαίνει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για να σώσει έναν κοσμοναύτη.

«Δεν φοβάμαι», είχε δηλώσει η εντυπωσιακή ηθοποιός σε συνέντευξη Τύπου, σύμφωνα με τους Times. Πρόσθεσε όμως ότι «ο φόβος είναι φυσιολογικός».

Όπως ανακοίνωσε η ρωσική διαστημική υπηρεσία «Roskosmos», η επιλογή των δύο Ρώσων καλλιτεχνών έγινε με καλλιτεχνικά κριτήρια αλλά και με ιατρικές εξετάσεις, ενώ ως αντικαταστάτες τους, ως είθισται στις διαστημικές αποστολές, επελέγησαν η ηθοποιός Αλιόνα Μορντόβινα και ο εικονολήπτης Αλεξέι Ντούντιν.

Η εκτόξευση του διαστημόπλοιου Soyuz MC-19 θα γίνει από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν.

Η ειδική εκπαίδευση των καλλιτεχνών, κοσμοναυτών περιλαμβάνει δοκιμασίες σε φυγοκεντρωτή, σε σταντ κραδασμών, πτήσεις με αεροσκάφος σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας και πτώση με αλεξίπτωτο.

Η ταινία «Πρόκληση» 

Υπενθυμίζεται, πως η ταινία «Πρόκληση» είναι μέρος ενός επιστημονικού, εκπαιδευτικού προγράμματος στο πλαίσιο του οποίου προγραμματίζεται να γυρισθεί ένας κύκλος ντοκιμαντέρ που θα έχει ως θέμα τις επιχειρήσεις του πυραυλικού -διαστημικού τομέα, αλλά και τους εμπειρογνώμονες που συμμετέχουν στην παραγωγή πυραύλων φορέων, διαστημοπλοίων καθώς και τις απαιτούμενες επίγειες υποδομές.

«Το πρόγραμμα θα αποτελέσει προφανή επιβεβαίωση ότι οι διαστημικές πτήσεις σταδιακά θα γίνονται προσιτές όχι μόνο στους επαγγελματίες του διαστημικού τομέα, αλλά σε όσους επιθυμούν να πραγματοποιήσουν τέτοιες πτήσεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ρωσική διαστημική υπηρεσία «Roskosmos».

Τέλος, η ταινία «Πρόκληση» είναι μια δραματική διαστημική ταινία, στην παραγωγή της οποίας συμμετέχουν η Roskosmos, το Πρώτο κανάλι και τα κινηματογραφικά στούντιο Yellow, και Black and White.