Αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες των πτωμάτων τριών φερόμενων εγκληματιών στο Αφγανιστάν που κρέμασαν οι Ταλιμπάν σε δημόσια θέα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή κυβερνήτη της επαρχίας Χεράτ οι τρεις άνδρες σκοτώθηκαν στην προσπάθειά τους να μπουν στο σπίτι ενός άνδρα προκειμένου να τον ληστέψουν.

Στις σοκαριστικές εικόνες που έχουν αναρτηθεί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάνουν το γύρο του κόσμου, διακρίνονται τα πτώματα κρεμασμένα από δύο εκσκαφείς στην περιοχή Όμπε στη βορειοανατολική Χεράτ μπροστά στα βλέμματα ανθρώπων, που απαθανατίζουν την αποτρόπαια σκηνή. Οι φωτογραφίες ανακαλούν στη μνήμη τις θηριωδίες τους, όταν κυβερνούσαν το Αφγανιστάν από το 1996-2001 επιβάλλοντας σκληρές ποινές και δημόσιες εκτελέσεις σε εγκληματίες και περιορίζοντας δραστικά τα δικαιώματα των πολιτών, ειδικά γυναικών και κοριτσιών.

Οι τρομακτικές φωτογραφίες κυκλοφόρησαν μετά τις καταγγελίες της Διεθνούς Αμνηστίας ότι μαχητές Ταλιμπάν σκότωσαν 13 μέλη της μειονότητας των Χαζάρα, στο χωριό Καχόρ της επαρχίας Νταϊκούντι στο κεντρικό Αφγανιστάν στις 30 Αυγούστου. Ένδεκα από τα θύματα ήταν στρατιώτες των αφγανικών ενόπλων δυνάμεων, που είχαν παραδοθεί στους αντάρτες, τα άλλα δύο ήταν άμαχοι, ανάμεσά τους και μια 17χρονη κοπέλα.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ