Στον απόηχο των πρόσφατων αποκαλύψεων για τις ψυχικές επιπτώσεις στους νέους χρήστες, η Facebook Inc. υπόσχεται τώρα νέα μέτρα σε μια προσπάθεια να ωθήσει τους έφηβους χρήστες μακριά από επιβλαβές περιεχόμενο και συγχρόνως να τους ενθαρρύνει να «κάνουν ένα διάλλειμα» από την πλατφόρμα.

Το Instagram θα καθιερώσει μία νέα λειτουργία που θα προτρέπει τους χρήστες να «κάνουν ένα διάλειμμα» σε μια προσπάθεια να ωθήσει τους έφηβους μακριά από επιβλαβές περιεχόμενο.

Αυτά προανήγγειλε ο εκ των αντιπροέδρων της Facebook, Νικ Κλεγκ, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του εμφάνισης στο δίκτυο CNN. Οι προαναγγελίες έρχονται μία εβδομάδα μετά την κατάθεση στο Κογκρέσο της Φράνσις Χάουγκεν, πρώην στελέχους της εταιρείας, όπου φανέρωσε εσωτερικές έρευνες που δείχνουν ότι το Instagram έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία των νέων χρηστών.

 «Θα εισάγουμε κάτι που νομίζω ότι κάνει την ουσιαστική διαφορά, το οποίο είναι το εξής, όταν τα συστήματά μας «βλέπουν» ότι έφηβοι χρήστες παρακολουθούν το ίδιο περιεχόμενο ξανά και ξανά, και αυτό το περιεχόμενο μπορεί να είναι επιβλαβές για αυτούς, θα τους προτρέπουμε να κατευθύνονται σε άλλο περιεχόμενο», δήλωσε ο Κλεγκ.

 Πρόσθεσε επιπλέον ότι παγώνουν τα πλάνα για δημιουργία της νέας πλατφόρμας Instagram Kids ενώ θα δίνονται στους γονείς προαιρετικές επιλογές ελέγχου για την επιτήρηση εφήβων, επιπλέον «θα εισαχθεί και ένα νέο χαρακτηριστικό, το “κάνε ένα διάλειμμα”, το οποίο ουσιαστικά θα προτρέπει τους εφήβους απλά να σταματήσουν τη χρήση της πλατφόρμας και να κάνουν ένα διάλλειμα», κατέληξε.

 Παρόλα αυτά ο Κλεγκ δεν προσέφερε κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των παραπάνω χαρακτηριστικών.