Απόλυση ως απάντηση στην καταχρηστική του συμπεριφορά έλαβε ο διευθυντής της γερμανικής εφημερίδας «Bild»! Για κατάχρηση εξουσίας και εκμετάλλευση των σχέσεων εξάρτησης με τις γυναίκες συναδέλφους του απολύθηκε ο διευθυντής σύνταξης της γερμανικής εφημερίδας Γιούλιαν Λάιχερτ.

Τον απάλλαξαν από τα καθήκοντά του

Ο εκδοτικός οίκος «Axel Springer» ανακοίνωσε, χθες, την «αποδέσμευση» του Λάιχερτ και τη λύση της συνεργασίας τους καθώς νέες πληροφορίες έκαναν λόγο για ανάρμοστη συμπεριφορά του, ακόμη και μετά τη «διαδικασία συμμόρφωσης», η οποία ολοκληρώθηκε την περασμένη άνοιξη. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία: «Η Axel Springer SE απάλλαξε το διευθυντή σύνταξης της Bild Γιούλιαν Λάιχερτ από τα καθήκοντά του.

Ως αποτέλεσμα των ερευνών στον Τύπο, η εταιρεία απέκτησε νέες πληροφορίες τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την “πρόσφατη συμπεριφορά” του. Το Διοικητικό Συμβούλιο έμαθε ότι ο Γιούλιαν Λάιχερτ δεν διαχώριζε τα προσωπικά από τα επαγγελματικά θέματα ακόμη και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας συμμόρφωσης και είπε ψέματα στο ΔΣ». Η εσωτερική διαδικασία έρευνας είχε ξεκινήσει την άνοιξη, όταν τα ΜΜΕ δημοσίευσαν καταγγελίες για κατάχρηση εξουσίας και εκμετάλλευση σχέσεων εξάρτησης.

Η εταιρεία, η οποία απασχολεί περισσότερους από 16.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και επεκτείνεται επιθετικά σε νέες αγορές, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, εξέτασε τότε τους ισχυρισμούς, δεν βρήκε κάτι μεμπτό και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο κ. Λάιχερτ μπορούσε να διατηρήσει τη θέση του. Έπειτα από προσωρινή άδεια, ο δημοσιογράφος επέστρεψε στη θέση του.

Πώς «έριχνε» τις γυναίκες στο κρεβάτι του

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, οι «New York Times», με αφορμή τα σχέδια εξαγοράς του αμερικανικού Politico από τον οίκο «Axel Springer», σε εκτενές δημοσίευμά τους, με τον τίτλο «Στον Axel Springer, καταγγελίες για σεξ, ψέματα και μια μυστική πληρωμή», κάνουν λόγο για κατάχρηση εξουσίας. Αναφέρουν μάλιστα τη μαρτυρία τουλάχιστον μίας υπαλλήλου ότι διατηρούσε ερωτική σχέση με τον Γιούλιαν Λάιχερτ από το 2016, όταν εκείνη ήταν 25 ετών και εκείνος 36. Στην πορεία, ο κ. Λάιχερτ πήρε προαγωγή και ακολούθως τη μετέθεσε σε ιδιαίτερα προβεβλημένη θέση, για την οποία η ίδια δεν ένιωθε έτοιμη, ενώ εξακολούθησε να την προσκαλεί σε δωμάτια ξενοδοχείων.

Οι «ΝΥΤ» αναφέρονται ακόμη και στην καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση που είχε καταθέσει το 2017 μία εργαζόμενη εναντίον του τότε εκδότη της «Bild», Κάι Ντίκμαν. «Έτσι είναι πάντα στην Bild. Εκείνες που κοιμούνται με το αφεντικό, παίρνουν καλύτερες θέσεις», δήλωσε η δημοσιογράφος στη νομική εταιρεία την οποία προσέλαβαν οι εκδότες για να διερευνήσει την υπόθεση, την άνοιξη, όταν οι εκδότες διατήρησαν τον Λάιχερτ στη θέση του.

Τον Λάιχερτ στο τιμόνι της σύνταξης της «Bild» αναλαμβάνει, σύμφωνα με την ανακοίνωση του εκδοτικού οίκου, ο μέχρι τώρα διευθυντής σύνταξης της κυριακάτικης έκδοσης της άλλης εφημερίδας του ομίλου, «Die Welt», Γιοχάνες Μπόιε.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time