Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η είδηση που συγκλόνισε σήμερα το Hollywood αλλά και οι εικόνες με τον Άλεκ Μπάλντουιν που καταρρέει στη μέση του δρόμου αφού έχει πυροβολήσει και σκοτώσει κατά λάθος τη συνάδελφό του και διευθύντρια φωτογραφίας στα γυρίσματά της νέας του ταινία, για λογαριασμό του Netflix, «Rust».

Την ίδια ώρα ο ένας από τους σκηνοθέτες που τραυματίστηκε από τον πυροβολισμό οδηγήθηκε στο νοσοκομείο όπου και πήρε εξιτήριο μετά από λίγες ώρες.

 Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, η Ανθούλα Κατσιματίδη, ηθοποιός του Hollywood, σημείωσε πως ο κόσμος του κινηματογράφου στις ΗΠΑ είναι συγκλονισμένος.

 «Έχουμε ταραχτεί όλοι και στεναχωριόμαστε για τα άτομα που χτυπήθηκαν αλλά και για τον ίδιο τον Μπάλντουιν παρόλο που είναι περίεργος και παράξενος. Σίγουρα δεν το ήθελε. Όποιος ήταν υπεύθυνος για το όπλο δεν το έλεγξε πριν το δώσει στον ηθοποιό».

 Σύμφωνα με την κ. Κατσιματίδη τα props που χρησιμοποιούνται στις ταινίες, είναι επικίνδυνα και εξίσου θανατηφόρα, αν δεν χρησιμοποιηθούν σωστά, όπως τα κανονικά όπλα.

 «Και η ρέπλικα είναι κανονικό όπλο, αν μπει κανονική σφαίρα θα γίνει ζημιά. Και ψεύτικη σφαίρα να βάλουν εξαρτάται από πόσο κοντά είναι στον άνθρωπο το όπλο. Το θέμα είναι να είναι άδειο».

 «Ειδικά με τα όπλα έχει συγκεκριμένα άτομα που τα προσέχουνε και είναι ειδικοί. Δεν κάνεις τέτοια λάθη και μετά από αυτό όλα θα αλλάξουν εδώ», συμπλήρωσε η ίδια.