Μετά τον Τζο Μπάιντεν ο οποίος αποκοιμήθηκε κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της συνόδου κορυφής της COP26 του ΟΗΕ για το κλίμα, άλλος ένας ηγέτης γίνεται viral για τον ίδιο λόγο.

Ο λόγος για τον, ούτως ή άλλως επιρρεπή στις γκάφες, Μπόρις Τζόνσον, τον οποίο ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε να έχει αποκοιμηθεί στην καρέκλα του κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Κι αν ο 78χρονος Μπάιντεν είχε λόγο που αποκοιμήθηκε -εξαιτίας του τζετ λάγκ, για τον κατά πολύ νεότερό του Μπόρις Τζόνσον δεν υπήρχε δικαιολογία.

Μάλιστα, οι φωτογράφοι τον απαθανάτισαν και χωρίς να φοράει μάσκα, ενώτ ην ίδια ώρα καθόταν δίπλα στον 95χρονο σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο και τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.














Κυβερνητική πηγή είπε πάντως στη Mirror ότι είναι «ξεκάθαρη ανοησία» να υποστηρίζει κανείς ότι ο Τζόνσον κοιμόταν και πως υπάρχουν αρκετές ακόμη φωτογραφίες από την εκδήλωση όπου φαίνεται πως ο Βρετανός πρωθυπουργός ήταν ξύπνιος και φορούσε μάσκα.
















Όπως αναφέρει το indy100, το ενσταντανέ αυτό ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους επικριτές του Τζόνσον να εκτοξεύσουν τα βέλη τους, ειδικά για το γεγονός πως δεν φορούσε προστατευτική μάσκα.