Με καθυστέρηση μία ημέρας εισήλθε στη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα στη Γλασκώβη η υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ, η οποία δεν κατόρθωσε να λάβει μέρος στην πρώτη ημέρα των εργασιών, καθώς ο τρόπος μεταφοράς που της προσφέρθηκε δεν ήταν προσβάσιμος με αναπηρικό αμαξίδιο.

«Ηρθα στην COP26 για να συναντήσω τους ομολόγους μου από όλο τον κόσμο και να προωθήσω τον κοινό μας αγώνα ενάντια στην κλιματική κρίση», έγραψε η Ελχαράρ στο Twitter. «Είναι λυπηρό το γεγονός ότι τα Ηνωμένα Έθνη, τα οποία προωθούν την προσβασιμότητα για άτομα με αναπηρίες, το 2021 δεν ανησυχούν για την προσβασιμότητα στις δικές τους εκδηλώσεις», συμπλήρωσε η ίδια και πρόσθεσε ότι ελπίζει να βρεθεί λύση.

Η Καρίν Ελχαράρ με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ στο πλάι της έφτασε τελικά στην COP26. Η έλλειψη προσβασιμότητας είχε ως αποτέλεσμα να ζητήσουν συγγνώμη ο πρεσβευτής της Βρετανίας στο Ισραήλ και ο Βρετανός υπουργός Περιβάλλοντος Τζορτζ Γιούστις, ο οποίος όμως σε συνέντευξη στο BBC άφησε να εννοηθεί ότι το Ισραήλ ίσως να μην είχε ενημερώσει εκ των προτέρων τους διοργανωτές της διάσκεψης για τις συγκεκριμένες ανάγκες της Ελχαράρ.

Ωστόσο ο εκπρόσωπος της ισραηλινής πρεσβείας στη Βρετανία είπε ότι η αποστολή είχε «μεταφέρει όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες σε κάθε εμπλεκόμενο, όπως απαιτείτο, τις τελευταίες εβδομάδες».

Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ δημοσιοποίησε σύντομο βίντεο που δείχνει την Ελχαράρ, η οποία πάσχει από μυική δυστροφία, να φθάνει σήμερα στον χώρο της διάσκεψης με ένα ταξί κατάλληλο για αναπηρικό αμαξίδιο.