Σε επικερδή «φάμπρικα» έχει εξελιχθεί η πώληση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά του κοροναϊού που προέρχονται από τη Βουλγαρία.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, μέλος του κυκλώματος πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού δήλωσε πως η «ταρίφα» είναι 300 ευρώ, προκειμένου κάποιος να πάρει το πολυπόθητο χαρτί.

Στη Βουλγαρία υπάρχουν πολλές αναφορές για οικογενειακούς γιατρούς που εκδίδουν πιστοποιητικά εμβολιασμού, με τα στοιχεία του κάθε πολίτη, χωρίς όμως να έχει δεχθεί τη δόση του εμβολίου.

Στο μικροσκόπιο των ελληνικών αρχών έχουν μπει και οι εμβολιασμοί των Ελλήνων, που εμφανίζονται να έχουν γίνει στο εξωτερικό και δη σε Βουλγαρία και Ρουμανία.

Στο πλαίσιο της πρόσφατης τροπολογίας του υπουργείου Υγείας, υπάρχει σχετική πρόβλεψη για σοβαρές ποινικές και οικονομικές κυρώσεις απέναντι σε παράνομες πράξεις που σχετίζονται με τα τεστ και τα εμβόλια.

Η βασική πελατεία φαίνεται να προέρχεται από τη Βόρεια Ελλάδα.


Δεκάδες αναφορές για πλαστά πιστοποιητικά στη Βουλγαρία

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, πριν από λίγες ημέρες, ο μεταβατικός υπουργός Υγείας Στόιτσο Κατσάροφ, είπε στους δημοσιογράφους ότι ελέγχονται δεκάδες αναφορές για πλαστά πιστοποιητικά.

Οι αριθμοί με τα αρνητικά ρεκόρ καταρρίπτονται καθημερινά στη Βουλγαρία, με μόλις το 20% του πληθυσμού της Βουλγαρίας να εμφανίζονται ως πλήρως εμβολιασμένοι.

Την ανησυχία του εξέφρασε και ο Βούλγαρος ευρωβουλευτής του Κόμματος Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, Πέταρ Βιτάνοφ.

«Ο αριθμός των μολυσμένων μετά τον «υποτιθέμενο» εμβολιασμό στη Βουλγαρία είναι πολύ μεγαλύτερος από ό, τι σε άλλες χώρες. Αυτό υποδηλώνει αυτόματα ότι κάτι συμβαίνει εδώ, γιατί δεν υπάρχει περίπτωση το εμβόλιο να είναι αποτελεσματικό στη Γερμανία ή την Ιταλία και όχι στη Βουλγαρία. Αυτό υποδηλώνει και είναι απόδειξη ότι τα πλαστά πιστοποιητικά χρησιμοποιούνται εδώ».

O Βιτάνοφ τονίζει επίσης ότι η στρέβλωση των στατιστικών υπονομεύει την εμπιστοσύνη στον εμβολιασμό και τους γιατρούς στη Βουλγαρία, και ως τελικό αποτέλεσμα μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε μη αναγνώριση βουλγαρικών πιστοποιητικών στην Ευρώπη.

Εάν αυτό το πρόβλημα συνεχίσει να βαθαίνει, ο Πέταρ Βιτάνοφ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, αλλά προσθέτει ότι τελικά το μεγαλύτερο πρόστιμο για εμάς είναι οι χαμένες ανθρώπινες ζωές.