Eπιτυχημένα ολοκληρώθηκε η επέμβαση που υπεβλήθη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος για την επέμβαση τοποθέτηση των τριών στεντ, που πραγματοποιήθηκε σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης.

Ο Παναγιώτατος αναμένεται να λάβει εξιτήριο σήμερα (4/11) το απόγευμα.

Η επέμβαση για την τοποθέτηση των τριών στεντ κρίθηκε απαραίτητη μετά από εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Ακόμη, από το περιβάλλον του λένε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, ήταν ένα πρόβλημα που το γνώριζε και το στεντ θα έμπαινε κάποια στιγμή.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν άνθρωποι του στενού του περιβάλλοντος ήταν μια ευκαιρία για τον Οικουμενικό Πατριάρχη τώρα που βρίσκονταν στην Νέα Υόρκη με τα καλύτερα νοσοκομεία να αντιμετωπιστεί εδώ αυτό το πρόβλημα.

Οι γιατροί που πραγματοποίησαν την επέμβαση

Η ομάδα των γιατρών που του έκανε την επέμβαση, είναι οι: Γεώργιος Ντάγκας, Σταμάτης Λεράκης, Γιάννης Thomas και Γιώργος Σύριος. Ο Γιάννης Thomas ήταν μαζί του στην αποστολή, ενώ αυτή η τετράδα είναι εκ των κορυφαίων ειδικών. στο Mount Sina.

«H επέμβαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Είναι θετικό το γεγονός ότι η επέμβαση έγινε στη Νέα Υόρκη στο Mount Sina που θεωρείται ένα από τα κορυφαία νοσοκομεία στον κόσμο», ανέφερε συγκεκριμένα.«Ο Πατριάρχης είχε περάσει ένα δεκαήμερο με καθημερινές συναντήσεις και δραστηριότητες στις οποίες είχε ανταποκριθεί με τρόπο που εξέπληξε τους πάντες, δεδομένης της ηλικίας του - είναι 82 ετών. Προχτές έκλεισε 30 χρόνια στον πατριαρχικό θρόνο, ανήμερα της εκδήλωσης για τα θυρανοίξια του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου στο ground zero».