Για απίστευτες συνθήκες βίαιης σεξουαλικής παρενόχλησης στο κεντρικό εργοστάσιο του Fremont έκανε λόγο η 38χρονη Jessica Baraza, η οποία και υπέβαλε νέα μήνυση κατά της Tesla.

Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά, κατά τα τρία χρόνια της εργασίας της η 38χρονη ανεχόταν σε καθημερινή βάση σχόλια και χειρονομίες σεξουαλικού περιεχομένου.

Η παντρεμένη με δύο παιδιά Jessica Baraza, ισχυρίζεται ότι οι συνάδελφοί της εργαζόμενοι και υπεύθυνοι του εργοστασίου της έκαναν συχνά όχι μόνο ακατάλληλα σχόλια και χειρονομίες που αφορούσαν στο σώμα της, αλλά και ακατάλληλα αγγίγματα σε διάφορα σημεία του σώματός της με τυχαίες προφάσεις, ενώ αντίστοιχες συμπεριφορές έχουν να αντιμετωπίσουν και οι υπόλοιπες εργαζόμενες στο εργοστάσιο.

Άκαρπες οι καταγγελίες στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού

Σύμφωνα με την κ. Baraza, το ποτήρι ξεχείλισε στις 28 Σεπτεμβρίου όταν ένας συνάδελφός της πέρασε όλες τις κόκκινες γραμμές ανοχής. Η κ. Baraza υπέβαλλε πολλές καταγγελίες στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας, οι οποίες όμως δεν απέδωσαν καρπούς. Επιπλέον, οι υπάλληλοι του συγκεκριμένου τμήματος απενεργοποίησαν την λήψη email για να μην δέχονται καταγγελίες.

Δεύτερη μήνυση

Στο τέλος, η Jessica Baraza κατέθεσε και δεύτερη μήνυση κατά της Tesla, αλλά ακόμα δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο από την πλευρά της εταιρείας ή από τον Elon Musk. Στη νέα της μήνυση απαιτεί αποζημίωση και υποδειγματική τιμωρία στην Tesla, μιας και αντιμετωπίζει διαταραχή μετατραυματικού στρες και έχει οδηγίες από γιατρούς να αποχωρήσει από τον εργασιακό της χώρο.