Μεγάλες είναι οι ουρές που σχηματίζονταν σήμερα στα εμβολιαστικά κέντρα των μεγάλων πόλεων της Βρετανίας, απόρροια της έκκλησης του Μπόρις Τζόνσον προς όλους τους ενήλικες να κάνουν ενισχυτική δόση εμβολίου κατά του κοροναϊού, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Reuters.

Ουρές είχαν σχηματιστεί στα εμβολιαστικά κέντρα στο Λονδίνο και το Μάντσεστερ στη βόρεια Αγγλία, ενώ υπήρξαν ζητήματα όσον αφορά την κράτηση ραντεβού διαδικτυακά.

«Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα εμβολιασμού για ραντεβού αντιμετωπίζει αυτήν την στιγμή εξαιρετικά υψηλή ζήτηση άρα έχει θέσει σε λειτουργία σύστημα αναμονής», αναφέρει σε μήνυμά της στο Twitter η Εθνική Υπηρεσία Υγείας. «Για όλους τους άλλους που βρίσκονται σε αναμονή, θα τους συνιστούσαμε να ξαναπροσπαθήσουν αργότερα σήμερα ή αύριο», σημειώνει παράλληλα.

«Επίσης δεν ήταν διαθέσιμα αυτοδιαγνωστικά τεστ. Συγγνώμη, δεν υπάρχουν αυτήν την στιγμή άλλα διαθέσιμα αυτοδιαγνωστικά τεστ», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η επίσημη υπηρεσία κρατήσεων της κυβέρνησης. «Προσπαθήστε ξανά αργότερα. Ή, μπορείτε να πάτε πίσω και να προσπαθήσετε αντ'αυτού να κάνετε κράτηση ενός ραντεβού για τεστ», προσθέτει.