Συγκλόνισε η υπόθεση της γυναικοκτονίας στις ΗΠΑ, από Έλληνα ομογενή. Η άτυχη Μίντι, δολοφονήθηκε από τον ίδιο της τον σύντροφο, που στη συνέχεια «σκηνοθέτησε» ληστεία με σκοπό να αποπροσανατολίσει τις αρχές.

Οι φίλοι και οι συγγενείς της είπαν το τελευταίο αντίο στην κοπέλα, με ένα συγκινητικό βίντεο από παλιές τους φωτογραφίες και αναμνήσεις.

«Δεν το πιστεύω αυτό που έχει συμβεί. Ένα μέρος της καρδιάς μου θα είναι για πάντα ραγισμένο. Από τον παιδικό σταθμό μου έλεγες ότι θα ήσουν πάντα εκεί και ήσουν. Δεν έπρεπε να γίνει αυτό» είπε συγκλονισμένη η παιδική φίλη της Μίντι, Χέδερ Μοντερόσο.

Σύμφωνα με όσα περιέγραψαν οι φίλοι και συνεργάτες της, της αφαίρεσε τη ζωή ο εφηβικός της έρωτας.

«Ο τύπους που τη σκότωσε ήταν ο εφηβικός της έρωτας. Ζούσαν μαζί. Μετά εκείνη έφυγε από το σπίτι και μού έστειλε ένα μήνυμα: ‘Προσπαθώ να είμαι σε εγρήγορση με τον πρώην μου από τον οποίο έφυγα μακριά’», αποκάλυψε ο Μίτσελ Φρέντερικ.

Οι συγγενείς της αδυνατούν να καταλάβουν τι έχει συμβεί στο ζωηρό και χαμογελαστό κορίτσι τους. «Η καρδιά μου πάει να σπάσει. Η οικογένειά μου κι εγώ δεν θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε ποτέ αυτόν τον εφιάλτη» δήλωσε η θεία του θύματος, Ντέμπορα Λέβιν.

«Ήταν ζωηρή, γεμάτη ζωή, χαμογελαστή, ευτυχισμένη. Τρυφερή, στοργική. Βοηθούσε τους ανθρώπους να δουν το φως. Ήταν «θεραπεύτρια».

Γείτονες κατέβηκαν από τα σπίτια τους και περαστικοί παρακολουθούσαν εμβρόντητοι τον ωρυόμενο ομογενή μέσα από το περιπολικό όχημα, όπου κρατείται.

Ανέφεραν, πως  χτυπούσε με μανία το τζάμι και τελικά το έσπασε, προσπαθώντας να βγει από το περιπολικό. «Το όνομά μου είναι Πίτερ Οικονόμου και κάποιος με έβαλε να σκοτώσω την πρώην κοπέλα μου» φώναζε.

Συγκλονισμένοι οι γείτονές του άκουγαν αυτά που έλεγε: «Κάποιος με έκανε να σκοτώσω την πρώην κοπέλα μου».

«Είναι τρομακτικό. Λυπάμαι τόσο πολύ για την κοπέλα και την οικογένειά της. Δεν μπορούσα να σκεφτώ ότι κάτι τέτοιο θα γινόταν στη γειτονιά μας. Γιατί να τη σκοτώσει; Είναι λυπηρό» δήλωσε γείτονας του θύματος.

Μνήμες από την υπόθεση της Καρολάιν

Είχε σκηνοθετήσει το φονικό, μια υπόθεση που θυμίζει το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, με τη φρικτή δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς από τον συζυγοκτόνο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Τη χτύπησε στο κεφάλι με ένα σφυρί και της κατάφερε πολλαπλές μαχαιριές στον κορμό και το λαιμό. Στη συνέχεια, τη μαχαίρωσε με ένα σπαθί 116 εκατοστών στην περιοχή των γλουτών και με ένα κατσαβίδι στο στήθος. Νεκρή μέσα σε μια λίμνη αίματος την τοποθέτησε μέσα στη ντουλάπα.

Στη συνέχεια, προσπάθησε να παραπλανήσει τις Αρχές. «Έπαθα καρδιακή προσβολή, χρειάζομαι ιατρική βοήθεια τώρα», υποστήριξε.

Σημειώνεται πως ομογενής ήταν γνωστός στις αρχές. Είχε συλληφθεί 7 φορές με κατηγορίες σχετικές με εξαρτησιογόνες ουσίες και οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αλλά ποτέ για ενδοοικογενειακή βία.