Στην πρόσκληση του δημάρχου Μητροπολιτικού Δήμου της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου ανταποκρίθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Συγκεκριμένα, ο Παναγιώτατος παρακάθισε σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν των Χριστιανών θρησκευτικών ηγετών της Πόλης, το βράδυ της Δευτέρας, εν όψει της εορτής των Χριστουγέννων.

Ειδικότερα, τον συνόδευαν οι εν τη Πόλει Ιεράρχες του Θρόνου, ενώ στο δείπνο είχαν προσκληθεί και Κοινοτικοί παράγοντες της ρωμαίικης Κοινότητας.



Καλωσορίζοντας τους επικεφαλής των Εκκλησιών και τους εκπροσώπους όλων των χριστιανικών Κοινοτήτων της Πόλης, ευχήθηκε προς όλους τους χριστιανούς συμπολίτες του καλά Χριστούγεννα.

Ο Παναγιώτατος, στην ομιλία του, ευχαρίστησε τον δήμαρχο για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία του, καθώς και για το γενικότερο ενδιαφέρον του για το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τη ρωμαίικη κοινότητα, αλλά και για όλους τους χριστιανούς της Πόλης, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει και τις προσωπικές ευχαριστίες του προς τον Εκρέμ Ιμάμογλου, για τους θερμούς λόγους που διατύπωσε για το πρόσωπό του στο αφιερωματικό ντοκιμαντέρ «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Τριάντα χρόνια διακονίας».






Η εορταστική εκδήλωση ξεκίνησε με εκκλησιαστικούς ύμνους των Χριστουγέννων τους οποίους απέδωσαν μέλη της χορωδίας του Συνδέσμου Μουσικόφιλων Πέραν.