«Ευτυχισμένα Χριστούγεννα! Και καλή Πρωτοχρονιά σε όλους! Χριστός Γεννάται! Δοξάσατε!», εύχεται από την Αμερική στο εόρτιο μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος.

«Αγαπημένοι μου εν Χριστώ αδερφοί, αυτά τα Χριστούγεννα είναι αληθινά μια εποχή δώρων. Με το μεγαλύτερο να είναι το Θείο Βρέφος της Βηθλεέμ που γεννήθηκε σε μια σπηλιά και εναποτέθηκε σε μια Φάτνη. Ανάμεσα στα πολλά πολύτιμα δώρα Του προς εμάς, ευλογηθήκαμε με την παρουσία του μεγάλου Πνευματικού μας Πατέρα, Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο οποίος ήρθε στην Αμερική για να μας δηλώσει την αγάπη και το ενδιαφέρον του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως προς κάθε μέλος του ποιμνίου Του», ανέφερει χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκπος Αμερικής.

«Μοιραζόμενος μαζί μας την τριακοστή επέτειο από την ενθρόνισή Του στην Έδρα του Αγίου Ανδρέα, ο Παναγιώτατος εγκαινίασε την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Νικολάου και Εθνικό μας Προσκύνημα καθώς και την εκατονταετηρίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας, την οποία θα γιορτάσουμε στην επερχόμενη Πρωτοχρονιά του 2022. Επομένως, αυτά τα Χριστούγεννα ας γιορτάσουμε αυτά τα δώρα μαζί με όλα τα άλλα πνευματικά δώρα που λαμβάνουμε από τον Επουράνιο Πατέρα μας. Που μας έστειλε τον Μονογενή Του Υιό για να είναι μαζί μας ξεκινώντας από το Σπήλαιο της Βηθλεέμ αλλά βρίσκεται και στο σπήλαιο κάθε ανθρώπινης καρδιάς. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να λάβουμε ταπεινά αυτό το δώρο και με τη σειρά μας να το μοιραστούμε και να το χαρίζουμε σε άλλους δωρεάν. Και έτσι, τα Χριστούγεννά μας θα είναι γεμάτα με πολλή χαρά και αγαλλίαση διατρανώνοντας συνεχώς την αγάπη για το Θείο Βρέφος της Βηθλεέμ», συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Ευτυχισμένα Χριστούγεννα! Και καλή Πρωτοχρονιά σε όλους! Χριστός Γεννάται! Δοξάσατε!», καταλήγει.