Στο 90 και 1
Στο 90 και 1 Κώστας Γκόντζος Διονύσης Βερβελές
ΜΕΘ1
Διεθνή

Γαλλία: Η κυβέρνηση δίνει μπόνους 100 μηνιαίως στους νοσηλευτές των ΜΕΘ

Υπό πίεση το γαλλικό ΕΣΥ λόγω κοροναϊού

Μπόνους 100 ευρώ το μήνα στους νοσηλευτές των μονάδων εντατικής θεραπείας αποφάσισε να δίνει από τον Ιανουάριο η γαλλική κυβέρνηση.

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ, η κίνηση αυτή θα γίνει προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας για το προσωπικό που έχει εξαντληθεί από την μάχη κατά του κοροναϊού.

«Πρόκειται για τη βελτίωση της ελκυστικότητας, της εκπαίδευσης, των προσόντων, των συνθηκών εργασίας στις μονάδες εντατικής θεραπείας, της αναγνώρισης των δεξιοτήτων όσων εργάζονται εκεί» είπε ο Καστέξ κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε ΜΕΘ στο Κρετέιγ, κοντά στο Παρίσι.

Το μπόνους έρχεται πριν από ένα ευρύτερο σύνολο μέτρων που θα παρουσιαστεί από τον υπουργό Υγείας της Γαλλίας Ολιβιέρ Βεράν, για να περιορίσει τις ελλείψεις προσωπικού στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τον κοροναϊό.

Η ταχεία εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον έχει φέρει έναν αριθμό ρεκόρ κρουσμάτων στη Γαλλία, ασκώντας επιπλέον πίεση στις μονάδες εντατικής θεραπείας στα δημόσια νοσοκομεία με τον πρωθυπουργό να ανακοινώνει χθες νέα μέτρα.