Μια νέα παραλλαγή του κοροναϊού έχει ανακαλυφθεί εδώ και αρκετό καιρό στη νότια Γαλλία. Πρόκειται για μία μετάλλαξη στην οποία δεν έχει δώσει κάποια ονομασία ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Σύμφωνα με το i24News, 12 άνθρωποι έχουν μολυνθεί με το στέλεχος B.1.640.2, το οποίο εντοπίστηκε για πρώτη φορά πριν από περίπου ένα μήνα, σε ασθενείς στην κοινότητα Forcalquier στην Alpes-de-Haute-Provence, από ειδικούς από το IHU Méditerranée Infection στη Μασσαλία.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η νέα παραλλαγή προέρχεται από την B.1.640 (που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Κονγκό και τη Γαλλία τον Σεπτέμβριο του 2021 και τέθηκε υπό παρακολούθηση από τον ΠΟΥ) και φαίνεται να έχει 46 νέες μεταλλάξεις.

Σύμφωνα με ερευνητές στο IHU, η μελέτη των οποίων δεν έχει ακόμη επικυρωθεί, ο «ασθενής μηδέν» αυτής της παραλλαγής είχε επιστρέψει από το Καμερούν. Σε δημοσίευμά της η «Daily Mail», για τη νέα παραλλαγή που εντοπίστηκε στη Γαλλία, αναφέρει πως οι ειδικοί τονίζουν πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι το στέλεχος αυτό προϋπήρχε της «Όμικρον», αλλά δεν επικράτησε, καθώς στη Γαλλία το 60% των κρουσμάτων είναι της «Όμικρον».